NBA

Ajzea Tomas se vraća u NBA: Iskusni plejmejker dobija desetodnevni ugovor

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

17.03.2024 09:56
Ajzea Tomas će potpisati desetodnevni ugovor sa Finiks Sansima Guliver/AP Photo/Carlos Osorio
Ajzea Tomas će potpisati desetodnevni ugovor sa Finiks Sansima

Ajzea Tomas bi uskoro trebalo da postane član Finiks Sansa i potpiše desetodnevni ugovor, prenose američki mediji. On bi se tako vratio u ekipu čiji dres je nosio u sezoni 2014/2015. 

Tomas je poslednji put u NBA igrao u sezoni 2021/22. Nedavno se pridružio Juti Džez, ali je nastupao samo za filijalu franšize u G-ligi, Solt Lejk Siti Starse. Odigrao je četiri utakmice pre nego što su Sansi odlučili da mu ponude ugovor.

U najjačoj ligi na svetu je u proseku beležio 17,7 poena, 4,8 asisstencija, i 2,8 skokova u karijeri. Ubedljivo najbolji period je imao u dresu Boston Seltiksa od 2014. do 2017. godine, gde je prosečno ima 24,7 poena i odigrao 25 plej-of utakmica sa franšizom iz Masačuseca.

 

 

Nakon odlaska iz Bostona, najveći problem su predstavljale povrede i Tomas je vremenom imao sve manju ulogu u ekipama u kojima je igrao. Ipak, po učinku u G-ligi, deluje da je ponovo onaj stari. Na četiri meča je u proseku imao 33 poena i jasno je zašto je Finiks odlučio da mu pruži šansu.

U timu Sansa će imati priliku da se izbori za veću ulogu, a u pitanju je jedna od ekipa koja ima najviše ciljeve u ovoj sezoni. Franšiza iz Arizone trenutno zauzima sedmo mesto sa skorom 39-28. To bi značili da će Finiks igrati plej-in, a u klubu se nadaju da bi baš Tomas mogao da donese malo "vatre" kako bi došli do neke više pozicije.