NBA

Kevin Oli prvi kandidat za klupu Bruklina: Šampion NCAA lige novi trener Netsa?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.02.2024 19:10
Američki trener Kevin Oli Guliver/AP Photo/David J. Phillip
Američki trener Kevin Oli

Samo nekoliko dana nakon što je uručen otkaz Žaku Vonu na poziciji šefa struke Bruklina, čelnici franšize iz predgrađa Njujorka, našli su novog trenera, a prema navodima ESPN-a, u pitanju je prvi pomoćnik Netsa - Kevin Oli.

Radi se o nekadašnjem košarkašu, koji je imao 13-godišnju NBA karijeru, dok se prvi put u ulozi trenera našao 2014, kada je sa "Jukonom" osvojio NCAA titulu. Usledile su potom turbulencije na relaciji Olija i čelnika ekipe iz Konetiketa, zbog čega je dobio otkaz na Univerzitetu 2022. godine. Da bi u NBA ligu stigao prošlog leta na poziv Žaka Vona.

Za relativno kratko vreme, istakao se kao jedan od najboljih pomoćnika u Bruklinu, pa su mu Netsi navodno ponudili privremenu poziciju glavnog trenera do kraja sezone, sa opcijom produženja ugovora. A, prema pisanju američkih medija, dogovor je već postignut.

Podsetimo, Žaku Vonu uručen je otkaz posle debakla od Bostona (136:86), što je bio peti poraz Bruklina u poslednjih šest utakmica. U klub je stigao 2022. godine, a u momentu odlaska, tim iz predgrađa ostavio je na 11. mestu Istoka sa učinkom - 21:33.