NBA

Bruklin otpustio Žaka Vona, i to posle poraza od 50 razlike

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

19.02.2024 17:20
Žak Von, doskorašnji trener Bruklina Tanjug/AP Photo/Jessie Alcheh, File
Žak Von, doskorašnji trener Bruklina

Čelnici Bruklina saopštili su danas da su otpustili Žaka Vona, dosadašnjeg glavnog trenera.

Iako nezadovoljstvo glavnih ljudi u organizaciji Netsa traje već duže vreme, kap koja je prelila čašu je definitivno poraz od Bostona od čak 50 razlike, tačnije 136:86. Bio je to peti poraz u šest poslednjih mečeva za Bruklin, te je doneta odluka da se dve strane rastanu.

 

 

"Bruklin Netsi su oslobodili Vona njegovih obaveza kao prvog trenera ekipe. Privremeni trener ekipe biće imenovan u skoroj budućnosti", kratko je saopšteno na sajtu kluba.

Von je u klubu je bio od 2016. godine, prvo kao pomoćni trener, a tim je preuzeo tokom prošle sezone u veoma teškom momentu, kada je otkaz dobio Stiv Neš, a zvezde tima Kajri Irving i Kevin Durent zatržile da budu trejdovane. Pre Bruklina,  Von je samostalno vodio Orlando od 2012. do 2015. godine.

Tokom perioda koji je proveo kao glavni trener Netsa, Von je učestvovao u velikom napretku Mikala Bridžisa, koji je izrastao u jednog od najboljih dvosmernih igrača u ligi, ali je pod njegovom palicom ogroman skok u igri napravio i Nikolas Klekston.

Netsi su trenutno na 11. mestu Istočne konferencije sa učinkom od 21 pobede i 33 poraza i deluje da će propustiti plej-in, a samim tim i plej-of.

 

Standings provided by Sofascore