NBA

Počeo je "Ol star" vikend NBA: Vembanjama nije "Zvezda u usponu", već - Benedikt Maturin

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.02.2024 07:45
Benedikt Maturin je dobitnik priznanja "Zvezda u usponu" Tanjug/AP Photo/Michael Conroy
Benedikt Maturin je dobitnik priznanja "Zvezda u usponu"

Počeo je 73. "Ol star" vikend u NBA ligi i to prvi put posle 39 godina u Indijanopolisu. I to iznenađenjem u nadmetanju "rukija" jer je Viktor Vembanjama, po svima najbolji "početnik" sezone nije postao i MVP "Zvezda u usponu", već je to priznanje zasluženo u ruke otišlo košarkašu Indijane Pejsers Benediktu Maturin.

U mečevima "Zvezda koje dolaze", igrači su bili izmešani u četiti ekipe čiji su treneri bili Džejlen Rouz, Detlef Šremf, Pau Gasol i Tamika Kečings, a igralo se po sistemu: u polufinalu "ko prvi do 40 poena", u finalu "ko prvi do 25". Sve je podeećalo na mečeve basketa "3x3".

Prvi kandidat za rukija godine Viktor Vembanjama nastupao je za ekipu Paua Gasola, a tim legendarnog Španca poražen je već u polufinalu od Šremfovih izabranika 41:36. Kasnije je u finalnom susretu "Tim Rouz" pobedio protiv "Tima Šremf" 26:13 i osvojio turnir, a prestižno priznanje MVP-a osvojio je igrač domaćina Ol-star vikenda Indijana Pejsersa - Benedikt Maturin. Kanađanin je u polufinalnom meču pružio odličnu partiju i dao 18 od 40 poena svog tima i tako trasirao put ka osvajanju vredne individualne nagrade.

 

 

Ol-star vikend biće nastavljen u noći između subote i nedelje takmičenjem u veštinama, u kom će nastupiti devetorica košarkaša (Benedikt Maderin, Tajris Halibarton, Majls Tarner, Paolo Bankero, Entoni Edvards, Viktor Vembanjama, Tre Jang, Skoti Barns i Tajris Maksi). 

Zatim je na programu šutiranje trojki (učestvuju Malik Bizli, Džejlen Branson, Tajris Halibarton, Dejmijan Lilard, Lauri Markanen, Donovan MIčel, Karl Entoni Tauns i Tre Jang), a onda i zakucavanja (Džejlen Braun, Mek Meklang, Džejkob Topin, Hajme Hakez).

Specijalitet večeri biće okršaj dva najbolja šutera u NBA i WNBA ligi, Stefa Karija i Sabrine Jonesku, koji će imati zasebno takmičenje u šutiranju trojki.