NBA

Deni Avdija nakon partije karijere za Vašington - ovo je tek početak!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.02.2024 18:35
Košarkaš Vašingtona Deni Avdija Tanjug/AP Photo/Matthew Hinton/David Zalubowski
Košarkaš Vašingtona Deni Avdija

Izraelski košarkaš srpskih korena Deni Avdija, odigrao je u noći za nama utakmicu karijere za Vašington u porazu protiv Nju Orleansa, postigavši 43 poena, uz 15 skokova. 

Sin slavnog Zufera Avdije, bivšeg košarkaša Crvene zvezde, koji je na Malom Kalemegdanu proveo više od jedne decenije, bio je ključni igrač Vizardsa celo veče, imao je solidne procente šuta iz igre (13/24), ali nije uspeo da pomogne ekipi da izbegne čak 45. poraz u sezoni.

Na krilima Zajona, Ingrama i Mekaluma, franšiza iz Nju Orleansa slavila je 133:126, a ključne poene za Pelikanse vredne 33. pobede u sezoni i šestog mesta na Zapadu, postigao je Trej Marfi sa linije penala u samoj završnici. 

Ipak, nakon susreta, sve se vrtelo oko Avdije i njegove sjajne večeri, a prema rečima momka koga je Vašington draftovao pre četiri godine, ovakve partije Izraelca možemo očekivati i u nastavku sezone.

"Ovo je samo početak", rekao je Avdija na konferenciji za medije i dodao:

"Prošao sam kroz mnogo toga... Bilo je trenutaka kada sam se osećao loše zbog slabijih partija, ali sam se uzdigao. Radio sam naporno na sebi, bio sam strpljiv i evo, večeras mi se vratilo. Osećam da mogu da budem još bolji i za mene je ovo tek početak", rekao je svojevremeno deveti pik sa drafta.
 

Deni Avdija poznat je na NBA sceni prvenstveno zbog dobre igre u defanzivi, ali je pokazao da može dobro da se nosi i na ofanzivnom delu terena. Ove sezone je zabeležio veliki napredak. Naročito u procentima šuta gde je skočio sa 41 odsto iz igre na 52, dok ove sezone prosečno beleži 14 poena po utakmici.

"Moj napad se zasniva na tranziciji. Dosta toga dolazi nakon defanzivnih zadataka. Bez obzira na šta se očekuje od mene u napadu, osećam da će to uvek biti deo moje igre - da odigram dobro u odbrani, da budem tu za moje saigrače i na kraju dana, da se takmičim i budem bitan šraf u rotaciji", zaključio je Avdija.