NBA

"Srpski derbi" pripao Bogdanoviću: Bogdan dao osam poena, Marjanovića nije bilo u timu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.02.2024 08:14
Bogdan Bogdanović na meču protiv Hjustona Tanjug/AP Photo/John Bazemore
Bogdan Bogdanović na meču protiv Hjustona

Noć za nama donela je derbi "srpskih timova" u NBA ligi u kojem je Atlanta Bogdana Bogdanovića na svom terenu bila bolja od Hjustona Bobana Marjanovića – 122.113.

Kapiten najbolje selekcije Srbije na terenu je proveo gotovo 31 minut i za to vreme uspeo da ubaci osam poena, ali i uhvati sedam lopti, od toga šest pdosvojim košem, a jedan u reketu rivala.

Uz to, Bogi je imao dve asistencije ka saigračima, ali i dve izgubljene lopte, a na kraju je meč završio sa indeksom korisnosti od 13, što ga je učinilo najuspešnijim igračem na meču po ovom statističkom parametru.

S druge strane, Bobana Marjanovića još jednom nije bilo u timu Roketsa u čijem dresu je najefikasniji bio Džejlen Grin sa 26 datih poena, 14 skokova i 10 asistencija imao "tripl-dabl" učinak. Ipak, to nije pomoglo gostima da zaustave Houkse koji su ostvarili šestu pobedu na poslednjih osam mečeva.

Najefikasniji na meču je bio Dežonte Marej sa 34 poena, a uz to je imao šest defanzivnih skokova, sedam asistencija, dve ukradene lopte i jednu blokadu, ali i osam indeksnih poena.

"Samo sam se trudio da pružim najbolju verziju sebe i pomognem ekipi u ostvarivanju još jedne pobede. Saigrači su mi verovalo, prepuštali su mi neke odluke u napadu, a ja sam ih koristio", rekao je posle meča Marej.