NBA

Malo mečeve u NBA ligi, ali svi su bili zanimljivi: Nijedna dvocifrena pobeda, samo jedan trijumf domaćina

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.02.2024 08:05
Radost košarkaša Filadelfije Tanjug/AP Photo/Rick Bowmer
Radost košarkaša Filadelfije

Veče za nama nije donelo preterano veliki broj utakmica u NBA ligi, budući da su odigrane samo četiri, ali sve su bile veoma zanimljivije i nijedna tim nije uspeo da trijumfuje sa dvocifrenom razlikom. Uz to, samo je Njujork uspeo da odbrani svoj teren, dok su Boston, Memfis i Juta "položili oružje" pred gostima.

Filadelfija je, bez Džoela Embida koji se izgleda teže povredio i moguće da ga očekuje duža pauza, zbog koje bi mogao da ostane i bez MVP titule, slavila u Solt Lejk Sitiju, a centralna figura večeri bio je Tajres Meksej. Starter Seventisiksersa je na terenu proveo 41 minut i postigao 51 poen što je njegov rekord karijere, a uz to je imao i dva defanzivna skoka i jednu asistenciju.

S druge strane, u redovima poražene ekipe, Lauri Markanen je postigao 28 poena, a imao je i deset skokova, dva u protivničkom reketu i osam pod svojim košem.

Klivlend je slavio na gostovanju Memfisu uz sjajnu partiju Donovana Mičela koji je ubacio 25 poena, čime su Kavalirsi ostvarili četvrtu uzastopnu pobeda, odnosno 12. na poslednjih 13 mečeva.

Odličan lični učinak imao je i Ostin Rivs u dresu Los Anđeles Lejkersa koji je su slavili protiv Bostona 114:105, budući da je ubacio 32 poena, što je njegov rekord u tekućoj sezoni, a u redovima Bostona najefikasniji je bio Džejson Tejtum sa 23 poena.

Najzaslužniji za to što je Njujork slavio protiv Indijane 109:105 bio je Džejlen Branson koji je ubacio 40 poena, a navijači u "Medson Skver Gardenu" su u skandirali "MVP, MVP", mada je teško očekivati da će on dobiti ovo priznanje na kraju sezone.

NBA liga

Boston – La Lejkers 105:114
Njujork – Indijana 109:105
Memfis – Klivlend 101:108
Juta – Filadelfija 124:127

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Standings provided by Sofascore