NBA

Nik Nurs: Džoel Embid je povredio levo koleno na meču sa Golden Stejtom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.01.2024 13:59
Duel Džoela Embida i Drejmonda Grina Tanjug/AP Photo/D. Ross Cameron
Duel Džoela Embida i Drejmonda Grina

Košarkaš Filadelfije Džoel Embid povredio je levo koleno na meču sa Golden Stejtom, ali još nije poznato koliko će odsustvovati sa terena, izjavio je danas trener Seventisiksersa Nik Nurs, prenose američki mediji.

Embid se povredio u finišu meča sa Golden Stejtom (107:119). On je meč završio sa 14 poena uz sedam skokova. Najbolji igrač Filadelfije se povredio u duelu sa košarkašem Golden Stejta Džonatanom Kamingom, a pre toga je imao i jedan nezgodan pad posle duela sa Drejmondom Grinom.

"Čeka ga u četvrtak magnetna rezonanca, videćemo o kakvoj se povredi radi... Prethodno je naš medicinski tim dao dozvolu da Džoel igra protiv Golden Stejta, a on je rekao da se oseća dobro", rekao je Nurs.

Embid je zbog povrede nedavno propustio utakmice protiv Denvera i Portlanda. Američki mediji podsećaju da je Embid jedan od glavnih kandidata da dobije nagradu za najkorisnijeg igrača (MVP) u regularnom delu sezone u NBA ligi. Međutim, nova pravila NBA lige nalažu da košarkaš mora da odigra najmanje 65 mečeva u sezoni da bi bio u konkurenciji za bilo koju od nagrada.

Embid je već propustio veliki broj mečeva ove sezone, a I-Es-Pi-En (ESPN) navodi da košarkaš Filadelfije neće biti u konkurenciji za nagradu ako izostane na još šest utakmica do kraja regularnog dela sezone.

Embid ove sezone u NBA ligi prosečno postiže 36 poena i ima 11,4 skokova i 5,8 asistencija po utakmici.