NBA

Dok Rivers prihvatio ulove Milvokija: Uskoro ozvaničenje saradnje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.01.2024 18:08
Američki trener Dok Rivers Tanjug/AP Photo/David Zalubowski
Američki trener Dok Rivers

Iako je sa Milvokijem ostvario sjajne rezultate tokom sezone (učinak 30-13), Adrijan Grifin dobio je juče otkaz na mestu šefa struke Baksa, a prema najnovijim informacijama iz Amerike, na njegovo mesto će gotovo izvesno doći Dok Rivers.

Kako pišu "CNN" i "ESPN", trener koji je sa Boston osvojio šampionsku titulu 2008. godine, prihvatio je ponudu Milvokija i saradnja bi uskoro trebala da bude ozvaničena. Pregovori su trajali do duboko u noć, Rivers je navodno tražio određene garancije koje se tiču njegovog ugovora za narednu sezonu, da bi jutros, dve strane, konačno našle zajednički jezik.
 

 

 

On će na klupi franšize iz Viskonsina naslediti Adrijana Grifina, koji je uprkos odličnim rezultatima u dosadašnjem toku sezone, dobio otkaz. Prema nekim izvorima do takvog scenarija je došlo zbog navodne svađe sa Tanasisom Adetokumbom, rođenim bratom Janisa, koji je doneo titulu u Milvoki 2021. godine.

Dok je zvanična verzija - manjak iskustva Grifina, koje bi moglo da košta Bakse u plej-ofu, kada krenu prave provere... Grifin je do sada radio u nekoliko klubova u NBA ligi kao asistent, dok se u Milvokiju prvi put u karijeri našao u ulozi glavnog trenera. Prema prikazanim rezultatima u prvom delu sezone, pokazao se i više nego dobro, ali ni to mu nije bilo dovoljno da sačuva posao.