NBA

Pao i prvi trenerski otkaz ove godine: Milvoki otpustio Edrijana Grifina

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

23.01.2024 21:25
Edrijan Grifin na klupi Milvoki Baksa Tanjug/AP Photo/Morry Gash
Edrijan Grifin na klupi Milvoki Baksa

Ekipa Milvoki Baksa otpustila je glavnog trenera ekipe, Edrijana Grifina, prenosi poznati američki novinar, Adrijan Vojnarovski.

Dok Baksi ne nađu adekvatnu zamenu, sastav iz Vinskonsina predoviće dosadašnji pomoćni trener, Džo Pranti. Očekuje se da Baksi brzo reaguju i dovedu stručnjaka sa velikim iskustvom, a glavni kandidat je izgleda Dok Rivers.

Milvoki je trenutno drugi na tabeli Istočne konferencije NBA lige sa učinkom od 30 pobeda i 13 poraza, te iz rezultatske perspektive smena trenera nema smisla, ali...

 

 

Baksi su se ove sezone značajno pojačali i u svoje redove doveli Dejmijana Lilarda, i tako stovorili dinamični duo Lilard - Janis Adetokumbo koji je spektakularan u napadu, ali odbrana jednostavno nije na zadovoljajućem nivou.

Franšiza iz Vinskonsina je 22. kada je u pitanju defanzivni rejting, takođe je dozvoljava 15 poena protivnicima iz kontrapada po meču i čak 54 iz reketa, iako taj prostor čuvaju Adetokumbo i Bruk Lopez, jedni od najboljih blokera u ligi.

Milvoki je prošle godine ispao u prvoj rundi i to kao prvoplasirani tim Istoka, ali ih je Majami koji je došao iz plej-ina rutinski izbacio, što je dovelo do toga da se čelnici kluba rastanu sa tadašnjim trenerom, Majkom Budenholzerom, koji je Baksima doneo jedinu titulu 2021. godine, kada je u finalu predvodio svoje izabranile do pobede nad Finiksom 4:2.