NBA

Kazna za Rajakovića: Srpski stručnjak će morati da izdvoji 25.000 dolara zbog kritikovanja sudija

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

11.01.2024 20:35
Darko Rajaković Darryl Dyck/The Canadian Press via AP
Darko Rajaković

Trener Toronto Reptorsa, Darko Rajaković, kažnjen je od strane NBA lige sa 25.000 dolara usled kritikovanja sudija.

Naime, Rajaković je posle utakmice Toronta i Los Anđeles Lejkersa (131:132) na pres konferenciji izrazio svoje nezadovoljstvo suđenjem, a ukazao je i na činjenicu da su Lejkersi u poslednjoj dekadi izveli 23 slobodna bacanja, a Reptorsi svega dva.

 

 

"Ovo je nečuveno. Ovo što se desilo večeras je sramota. Sramota za sudije, sramota za NBA ligu da ovo dozvoli. Lejkersi su imali 23 slobodna bacanja, a mi samo dva u poslednjoj četvrtini? Kako da igramo? Razumem da sudije imaju poštovanje prema Ol star igračima, ali imamo i mi Ol star igrače. Da li je moguće da Skoti Barns, koji je igrač Ol-star kalibra u NBA, koji svaki put ide na ulaz i ne pokušava da iznudi faul dobije samo dva slobodna bacanja za celu utakmicu? Kako je to moguće, objasnite mi? Da li su oni morali da pobede? Ako je tako samo nas obavestite da se ne pojavimo na utakmici. Samo im dajte pobedu. Ovo večeras nije bilo pošteno. I nažalost, ovo se nama ne dešava prvi put. Skoti Barns će biti Ol-star. On će biti zaštitno lice NBA lige, a ovo što se dešava tokom cele sezone je potpuno sr...e", rekao je Rajaković.

 

 

Uprkos kazni, evidentno je da je srpski trener zaradio veliko poštovanje cele košarkaške javnosti u SAD, budući da od pomenute konferencije neprestano stižu pohvale na račun Rajakovića, kao i komnentari da jedan trener upravo tako treba da se ponaša, da se zauzme i bori za svoje igrače i franšizu koju predstavlja.