Nikola Jokić

Mekalum oduševljen Jokićem: Niste videli ništa slično, on je mašina i sledeći MVP!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.03.2023 14:59
Mekalum oduševljen Jokićem: Niste videli ništa slično, on je mašina i sledeći MVP! Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Nikola Jokić svojim neverovatnim partijama već godinama pomera granice u NBA ligi, a njegov učinak, stil košarke i način na koji dominira na terenu, oduševilo je igrača Nju Orleansa Si-Džej Mekaluma.

Pošto iskusni bek već 10 godina igra na Zapadnoj konferenciji, imao je prilike da se često sreće sa centrom Denvera na parketu, gde se lično uverio u kvalitete srpskog centra, još dok je nosio dres Portlanda.

Kako se regularna sezona bliži kraju, tradicionalno se poteže tema o budućem najkorsnijem igraču lige, a posle sezone u kojoj Jokić beleži tripl-dabl u proseku, za Mekaluma dileme nema - "Džoker" je MVP.

"Mislim da možete da pričate i o Janisu, s obzirom na to kako je dominantan i koliko je tim dobar. Prvi su na Istoku i mislim da su favoriti. Igrao sam protiv Filadelfije i Embida, on je čudovište, neverovatan je. Ali, način na koji Jokić kontroliše loptu je nešto što nikad niste videli. Možda je jer ga viđam češće pošto igram dugo u Zapadnoj konferenciji. Uzima šest šuteva na većini utakmica i opet dominira. To mi pokazuje njegovu vrednost", rekao je Mekalum.

Bek Pelikansa uporedio je Jokića sa Kevinom Durentom zbog efikasne igre koju pruža u napadu.

"Gledam Sanse i Durent ima 9 od 12 iz igre. Kontroliše igru dok je efikasan. To mi je važno. Ne postoji pogrešan meč, ali činjenica da gledate utakmicu i na kraju treće deonice on je uzeo pet ili šest šuteva i ima 5/5 i 12 skokova i 13 asistencija sa čitavom četvrtinom koja tek treba da se odigra. To pokazuje koliko su dominantni. Možda to nije nekome lepo na oko, ne zakucava, ne viče, samo pogađa trojke i trči nazad. Ima smisla za humor i veoma je talentovan. Kako izgleda taj tim bez njega? Igrali smo protiv njih kada je Marej igrao i kad nije i kada je Porter junior igrao i nije. Mašina nastavlja da radi, jer je tu jedna konstanta i to je on", zaključio je Mekalum.

Nikola Jokić ove godine beleži 24.5 poena, 11.8 skokova i 10 asistencija po utakmici i na dobrom je putu da osvoji treću MVP nagradu u nizu. Prema istraživanjima ESPN-a, glavni je favorit za to priznanje, a glavnu konkurenciju imaće i ove sezone u Janisu Adetokumbu (Milvoki) i Džoelu Embidu (Filadelfija).