NBA

Pokuševski i Micić samo posmatrači: Oklahoma dobila Kliperse, Detroit izgubio 25. meč u nizu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.12.2023 08:03
Detalj sa meča Detroit - Juta Tanjug/AP Photo/Carlos Osorio
Detalj sa meča Detroit - Juta

Nijedan srpski košarkaš nije upisao nove NBA minute u noći između četvrtka i petka, a potencijalno su to mogli da učine Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski u pobedi Oklahome nad LA Klipersima - 1134:115.

Međutim, dvojac reprezentativaca Srbije je i ovoga puta celu utakmicu presedeo na klupi i "iz prvog reda" gledao kako njihovi saigrači rutinski trijumfuju protiv tima iz Los Anđelesa.

Domaći sastav je sve vreme bio u vođstvu i praktično se samo postavljalo pitanje sa kojom će razlikom pobediti. Najefikasniji u timu iz Oklahome je bio Šej Gildžus-Aleksander sa 31 ubačenim poenom, dok je u dresu Klipersa Džejms Harden bio predvodnik sa 23 data poena.

Prvotimci Detroita izgubili su 25. vezanU utakmicu u NBA ligi i navijači Pistonsa su već počeli da traže odlazak vlasnika Toma Goresa od kojeg su zahtevalo da proda klub.

Juta je u ovaj meč ušla bez nekolicine ključnih igrača, očekivalo se da bi ovo mogao da bude trenutak u kojem domaći sastav pravi prekretnicu u sezoni, ali se to nije desilo. Držali su se igrači Detroita gotovo ceo meč, bili blizu pobede, ali su pravili toliko grešaka da su jedNostavno poklonili pobedu rivalu.

Koliko su loše igrali govori podatak da je Juta čak 50 poena dala nakon ofanzivnog skoka ili izgubljene lopte prvotimaca Pistonsa.

"Mi u ovom trenutku imamo skor od dve pobede i čak 26 poraza, ali to nikako nije relano stanje. Detroit to nije zaslužio i potrebna nam je samo jedna dobra utakmica i pobeda da preokrenemo sezonu", rekao je posle meča prvotimac Pistonsa, Kejd Kaningem koji je sa 28 poena bio najefikasniji na meču, a Keli Olinik u dresu Jute je imao jedan manje.

Novi poraz zabeležio je i San Antonio, koji je nakon susreta protiv Čikaga ostao na svega četiri pobede u sezoni, te je prikovan na dno tabele Zapadne konferencije, a prvi pik na draftu, Viktor Vembanjama je meč završio sa svega sedam poena, što je njegov najlošiji učinak od dolaska u Sjedinjene Američke Države.

NBA

Detroit – Juta 111:119
Klivlend – Nju Orleans 104:123
Čikago – San Antonio 114:95
Memfis – Indijana 116:103
Milvoki – Orlando 118:114
Oklahoma – LA Klipers 134:115
Minesota – LA Lejkers 118:111
Portland – Vašington 117:118

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Standings provided by Sofascore