NBA

Najbolji šesti igrač: Gde se kotira Bogdan Bogdanović u ovoj kategoriji?

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

21.12.2023 17:45
Košarkaš Atlanta Hoksa, Bogdan Bogdanović Tanjug/AP Photo/Morry Gash
Košarkaš Atlanta Hoksa, Bogdan Bogdanović

Najbolji igrač sa klupe ili kako ga u Americi zovu najbolji "šesti igrač" je nagrada koja se svake sezone dodelje igraču koji daje najveći doprinos, a da pritom nije deo startne petorke. Sasvim logično. Ovo priznanje je prošle sezone dobio Malkom Brogdon nastupajući za Boston Seltikse. Ove godine je izvesno da će nagrada otići nekom drugom igraču u ruke.

Bogdan Bogdanović igra možda i najbolju košarku od kako je stigao u NBA ligu. Upravo to mu je donelo puno pravo da se nađe u trci za ovu prestižnu nagradu. Kapiten "orlova" je u Atlanti dobio upravo ulogu "šestog igrača" i deluje da mu ona savršeno odgovara.

Srpski "snajperista" je trenutno na petom mestu kada je u pitanju trka za najboljeg igrača sa klupe. On prosečno beleži 17.6 poena i trenutno je treći strelac Hoksa. Procenti šita su takođe odlični. Iz igre Bogadnović ima preciznost od 46.5 posto, dok šut iza linije za tri poena stoji na 41 posto.

 

 

Ipak, ispred popularnog Bogija su neka ozbiljna imena. Malik Monk (Sakramento) se nalazi na četvrtom mestu kada su u pitanju favoriti za pomenut nagradu. Entoni Kol (Orlando) je na trećoj poziciji, a Tim Hardavej Džunior (Dalas) zauzima mesto broj dva. Trenutni favorit za "šestog igrača" godine je Ostin Rivs. Igrač Los Anđeles Lejkersa beleži 15.2 poena, 4.6 skokova i 4.9 asistencija ali uz nešto bolje procente šuta u odnosu na Bogdanovića.

Srpski košarkaš iza sebe ima osam vrhunski utakmica gde je čak na šest ubacio 20 ili više poena. U slučaju da bivši igrač Partizana i Fenerbahčea nastavi u istom ritmu kao što igra u decembru, nema sumnje da bi upisao ogroman skok u trci za ovo individualno priznanje.