NBA

Adetokumbo oborio rekord Džabara: Grk je najbolji skakač u istoriji MIlvokija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.12.2023 08:04
Janis Adetokumbo Tanjug/AP Photo/Aaron Gash
Janis Adetokumbo

Grčki košarkaš, Janis Adetokumbo novi je rekorder Milvoki baksa po broju uhvaćenih lopti, nakon što je u pobedi nad Hjustonom, za koji nije nastupao Boban Marjanović, imao "dabl-dabl" učinak od 26 poena i 17 skokova.

On je tako stigao do brojke od 7.162 skoka u NBA karijeri, što je za jedan više od Karima Abdula Džabara, a posle meča nije mogao da sakrije oduševljenje.

 

 

"Ponosan sam. Ovo je velika stvar. Verujem da nije bilo mnogo onih koji su verovali da mršavi dečak iz Grčke može da obori rekord velikog Džabara. Sad nema stajanja, mora da se radi još više", rekao je Adetokumbo koji je rekorder franšize i po broju asistencija i ubačenih poena.

Stručni štab Baksa se potrudio da grčki košarkaš ovoga puta dobije loptu kojom se igrao meč, što nije bio slučaj posle meča sa Indijanom na kojem je dao 64 poena, kada je zbog toga umalo došlo do tuče.

Milvoki je do 13 vezanog trijumfa na domaćem terenu predvodio Demijan Lilard koji je ubacio 39 poena i imao 11 uspešnih asistencija, dok je u dresu Rokitsa najefikansiji bio Fred Vanvilt sa 22 poena.

Golden stejt i Finiks su u noći između nedelje i ponedeljka slavili sa po četiri poena razlike protiv Portlanda, odnosno Vašingtona, a najbolju partiju u ta dva meča je pružio Džeremi Grant iz Portlanda sa 30 ubačenih poena.

NBA

Milvoki – Hjuston 128:119
Finiks – Vašington 112:108
Portland – Golden stejt 114:118

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Standings provided by Sofascore