NBA

Bogdanović "cepao mrežice" u prestonici: Jović zaigrao za Majami, ali se nije proslavio u Bruklinu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.11.2023 08:34
Košarkaš Atlante Bogdan Bogdanović Tanjug/AP Photo/Brynn Anderson
Košarkaš Atlante Bogdan Bogdanović

Košarkaši Atlante bili su izuzetno raspoloženi sinoć protiv Vašingtona u prestonici. A, sa njima i kapiten srpske reprezentacije Bogdan Bodanović. Slavili su ubedljivom pobedom 136:108. Dobri procenti šuta za tri poena (48 odsto), doneli su im u jednom trenutku i gotovo 40 poena prednosti, ali su u finišu malo "spustili loptu".

Bogdan Bogdanović je imao još jednu solidnu role sa klupe. Kapiten Srbije igra sve konstantnije. Već nekoliko utakmica nalazi se na vrhu liste strelaca Hoksa, a konkretno, ovaj meč završio je sa 15 poena, uz odlične procente šuta (6/9 iz igre). Najefikasniji bio je Trej Jang sa 26 poena i 10 asistencija, a u stopu ga je pratio Diandre Hanter sa 20 poena. Na drugoj strani, Vašington je imao čak sedam dvocifrenih igrača, međutim ni to nije bilo dovoljno da izbegnu osmi vezani poraz u sezoni.

 


 
Košarkaši Bruklina prekinuli su seriju od tri uzastopna poraza, posle pobede nad Majamijem 112:97 u predgrađu Njujorka, dok su gosti sa Floride, posle zapaženih rezultata u proteklom periodu, upisali drugi poraz u nizu.

Trener Hita Erik Spolstra vratio je u tim Nikolu Jovića, posle dokazanih partija u Razvojnoj ligi i dao mu solidnu minutažu protiv Bruklina. Ali je srpski košarkaš za 17 minuta na parketu postigao svega jedan poen. Međutim, istakao se u drugim segmentima igre, pošto je zabeležio i šest skokova, uz pet asistencija.

Što se same utakmice tiče, tokom čitavog susreta Netsi su diktirali tempo. Dobro su se branili (11 ukradenih lopti, devet blokada), a zahvaljujući požrtvovanoj igri prve petorke, na obe strane terena, na odmor su otišli sa dvocifrenom prednošču (63:53), koja je u jednom trenutku bila i "+21". Gosti sa Floride nisu imali prava rešenja u napadu. Kao ni adekvatne komunikacije u odbrani. Poslali su Netse veliki broj puta na liniju za slobodna bacanja (20/23), a bez pomoći dva najbolja igrača, Džimija Batlera i Bema Adebaja, jasno je da nisu ni mogli više.

Rezultati NBA lige.

Bruklin - Majami 112:97
Vašington - Atlanta 108:136
Klivlend - LA Lejkersi 115:121
Juta - Nju Orleans 105:100
LA Klipersi - Dalas 107:88

 

Standings provided by Sofascore