NBA

Tako to radi Greg Popović: Uzeo mikrofon, prekinuo meč i tražio navijačima svog tima da ne zvižde rivalu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.11.2023 08:26
Greg Popović Tanjug/AP Photo/Eric Gay
Greg Popović

Poraženi su košarkaši San Antonija na svom terenu od LA Klipersa 102:109, a već u drugoj deonici meča viđen je jedan od najneobičnijih detalja u NBA ligi. I to ne samo ove sezone, već generalno.

Naime, u dresu tima iz Los Anđelesa nastupao je Kavaj Lenard koji je pre toga sedam godina nosio dres Sparsa i navijači mu nisu oprostili odlazak iz njihovog kluba.

Iskusni krilni centar je stao na liniju slobodnih bacanja, a svi u dvorani su počeli da mu zvižde. On je pogodio prvi šut, a zatim je trener domaćeg sastava, Greg Popović otišao do zapisničkog stola, uzeo mikrofon i prekinuo utakmicu.

"Izvinite na trenutak. Trebalo bi da prestanete to da radite i pustite momke da igraju. Pokažite poštovanje. Mi nismo takvi", rekao je Popović.

Deo navijača u dvorani je ovaj njegov potez pozdravio aplauzima, a deo je počeo još jače da zviždi, što nije zasmetalo Lenardu da pogodii i drugo slobodno bacanje.

Prvotimac Klipersa je na konferenciji za medije nakon meča rekao da mu nije zasmetalo to što su navijači tako reagovali jer je, kako je rekao to sasvim očekivano.

"Čim sam ušao u halu dali su mi do znanja da nismo na istim stranama i to je sasvim u redu. San Antonio ima jedne od najboljih navijača u NBA ligi i oni samo podržavaju svoj tim. Za mene je značajno što osećam njihovu ljubav na ulici ili u restoranu, tako da zaista ne mislim da imam bilo kakav problem sa njima", istakao je Lenard.