NBA

Batler gledao dominaciju Jovića u "G ligi": Biće od velike pomoći organizaciji kada ja odem

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.11.2023 17:09
Košarkaš Majami Hita, Nikola Jović na meču protiv Hjuston Roketsa Tanjug/AP Photo/Michael Wyke
Košarkaš Majami Hita, Nikola Jović na meču protiv Hjuston Roketsa

Nikola Jović je imao sjajno Svetsko prvenstvo iza sebe na kom je sa Srbijom osvojio srebrnu medalju. Očekivalo se da će nakon tih izdanja krilni centar dobiti znatno više prostora u rotaciji Majami Hita, ali to nije baš tkao.

Od početka ove sezone, Jović je odigrao samo dve utakmice za franšizu sa Floride, a nedavno je čak i prebačen u G ligu u Sijuks Fols Skajforse. Već u prvoj utakmici je pokazao da mu mesto nije tu jer je upisao 26 poena. Sve to je pomno pratio njegov saigrač iz Majamija, Džimi Batler.

 

 

Iskusni američki košarkaš je putovao u Vinskonsin samo kako bi gledao bivšeg igrača Mege i Majamijevu filijaju u akciji. Nakon meča, Batler je imao samo reči hvale za srpskog reprezentativca i veruje da ga čeka svetla budućnost u NBA ligi.

"Morao sam da gledam svog dečaka. Ja sam veliki Nikolin fan. Mislim da će biti od velike pomoći organizaciji (Majamiju) i kada ja odem. To je moj brat. Volim ga do smrti." rekao je Džimi Batler.

Ekipa Majamija je trenutno na skoru 9-5 i nalazi se na četvrtom mestu Istočne konferencije. Jović je trenutno na proseku od 6,5 poena i 7,5 skokova na dve odigrane utakmice. Eriks Spolstra nije uvodio srpskog košarkaša u igru od početka novembra, iako je nedavno takođe hvalio Jovića.