NBA

Spolstra i dalje veruje u Jovića: Neigranje ne pokazuje šta mislimo o njegovom razvoju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.11.2023 17:21
Košarkaš Majami Hita, Nikola Jović Guliver/AP Photo/David Zalubowski
Košarkaš Majami Hita, Nikola Jović

Nakon sjajnog izdanja na Svetskom prvenstvu u Manili i osvojene srebrne medelje, očekivalo se da će Nikola Jović dobiti znatno veću ulogu u rotaciji Majami Hita. Ipak, srpski košarkaš je odigrao samo dve utakmice za franšizu sa Floride u novoj sezoni.

Protiv Minosote je upisao osam poena i 11 skokova za 21 minut kao starter, dok je protiv Milvokija zabeležio sedam minuta, pet poena i četiri skoka sa klupe. Nakon toga, ništa. Jović nije dobio ni minut u NBA ligi od 31. oktobra.

 

 

Nekoliko mečeva je propustio zbog bolesti, a trener Majamija Erik Spolstra uverava da činjenica da srpski košarkaš ne igra ne znači da u klubu nisu zadovoljni njegovim razvojem.

"Činjenica da Nikola Jović ne igra ne znači da nismo zadovoljni kako se on razvija. Sve je to proces razvoja. Pogotovo kada ste mlad igrač, a on je bio najmlađi u ekipi prošle sezone. Postoje neki koraci koji moraju da se prođu" izjavio je Spolstra.

Američki trener smatra će nekadašnji igrač Mege biti još bolji i da je jedinstven košarkaš.

"Nastaviće da se poboljšava zbog njegove radne etike i veština koje su zaista jedinstvene." završio je glavni trener Majamija.