Nikola Jokić

Trejsi Megrejdi nema dilemu: Nikola Jokić je MVP, on je tako dobar košarkaš

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.03.2023 14:54
Trejsi Megrejdi nema dilemu: Nikola Jokić je MVP, on je tako dobar košarkaš Tanjug/(AP Photo/David Zalubowski)

Bivši NBA košarkaš i legendarni igrač Hjustona Trejsi Megrejdi smatra da će Nikola Jokić po treći put osvojiti MVP priznanje. Nekadašnji deveti pik sa drafta razgovarao je sa bivšim saigračem iz Toronta, čuvenim Vincom Karterom, o tome ko bi trebalo da postane najkorisniji igrač NBA lige za ovu sezonu.

Prema Trejsiju Megrejdiju, dostojnih kandidata je mnogo, ali on nema dilemu:

"Nije ni blizu, MVP je onaj momak iz Denvera - Nikola Jokić", rekao je Megrejdi i nastavio:

"On je prosto neverovatan igrač. Odveo je Denver na čelo Zapadne konferencije i kada pogledaš kako igra ove sezone, moraš da ga izabereš za MVP igrača."

 

 

Na tu konstataciju složio se Vinc Karter, koji je dodao da i košarkaš Filadelfije Džoel Embid treba da bude u konvezaciji za MVP priznanje. Međutim, Megrejdi je ostao pri svom izboru...

"Da, slažem se, Embid treba da bude u užem krugu, kao i Džejson Tejtum. Janis Adetokumbo će biti u konverzaciji za MVP-ja svake godine, ali ove je to jednostavno Jokić. On je tako dobar košarkaš", zaključio je Megrejdi.

Nikola Jokić igra sezonu iz snova. U proseku beleži tripl-dabl sa učinkom od 24.5 poena, 11.8 skokova i 10 asistencija po utakmici. U noći za nama stigao je do 101. tripl-dabla u karijeri, a ove sezone imao je 25 takvih mečeva. Prvi je kandidat za MVP priznanje, a ako je sudeći po anketi ESPN-a, srpski centar će ponovo biti najkorisniji igrač lige.