NBA

Sve na jednom mestu: Najbolji potezi Viktora Vembanjame od dolaska u NBA

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.11.2023 09:20
Viktor Vembenjama pruža odlične partije u San Antonijo Sparsima tanjug/AP Photo/Darryl Webb
Viktor Vembenjama pruža odlične partije u San Antonijo Sparsima

Mladi francuski košarkaš Viktor Vembanjama oduševio je svet. Najpre u dresu metropolitana i reprezentacije Francuske, a potom i po dolaksu u NBA ligu.

Prvi pik na ovogodišnjem draftu postao je jedan od vodećih igrača u rosteru San Antonija i na prvih pet utakmica u debitantskoj sezoni ima prosečan učinak od 20.6 poena, osam skokova, 1,6 asistencije, 1,2 ukradene lopte i 2,2 blokade.

Iako na početku boravka u Sjedininjenim Američkim Državama nije mogao odmah da se snađe, Francuz je napravio dobru odluku što je odlučio da ne igra na nedavno završenom Mundobasketu, već celo leto posevti adaptaciji.

Koliko je u tome uspeo govori i podatak da je tokom noći između četvrtka i petka bio ključna figura u pobedi Sparsa nad Finiks Sansima i na tom susretu je postavio rekrod karijere kada je NBA u pitanju sa 38 ubačenih poena i 10 uhvaćenih lopti.

Upravo zbog toga na zvaničnom Jutjub kanalu NBA lige pojavio se video sa svim najznačajnijim potezima mladog Francuza koji traje nešto malo manje do 13 minuta.

Tu se nalazi prva blokada, asistencija i postignuta trojka na meču protiv dalasa, , pa sve do odlučujućih šuteva protiv Sansa prethodne večeri.

Gledajte u uživajte!