NBA

Dragić ide u Milvoki kod Adetokumba: Potpisaće ugovor do kraja sezone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.03.2023 12:40
Dragić ide u Milvoki kod Adetokumba: Potpisaće ugovor do kraja sezone Tanjug/AP Photo/Karen Pulfer Focht

Slovenački košarkaš Goran Dragić (37) uskoro bi trebao da pojača Milvoki, navodi NBA insajder Adrijan Vojnarovski.

Plejmejker iz Ljubljane nedavno je otpušten iz Čikaga, pa će kao slobodan agent stići u Bakse, koji žele da pojačaju roster sa iskusnim igračima pred početak plej-ofa. Šampion iz 2021. godine gaji velike nade za novom titulom. Imaju najbolji skor u Ligi sa 45 pobeda i 17 poraza i kada se pogleda forma Janisa Adetokumba, jasno je što je ekipa Majka Budenholzera favorit za prsten i ove sezone.

Međutim, i drugi timovi su se znatno pojačali tokom prelaznog roka, pa je i Milvoki odlučio da se osigura u drugom delu sezone sa kvalitetnim pojačanjem na poziciji organizatora igre. Prema najavama amerčkih medija, stvar je praktično rešena. Dragić je stigao juče u Milvoki, gde se finaliziraju poslednje tačke ugovora, a Slovenac će navodno dogovoriti saradnju sa Baksima do kraja sezone.

 

 

Ekipa iz Viskonsina htela je da angažuje Dragića još prošlog februara, ali je on tada izabrao Bruklin. Tamo se nije naigrao, pa je ove godine prešao u Čikago, gde je otpušten dan pred kraj prelaznog roka, posle dolaska Patrika Beverlija.

Ovo će mu sedmi NBA klub u karijeri. Prethodno je igrao za Hjuston, Finiks, Majami, Bruklin, Toronto i Čikago, dok je u Evropi nastupao za Slovan, Baskoniju, Mursiju i Olimpiju.