NBA

Medžik Džonson postao milijarder

komentari (0)

Izvor: Tanjug

30.10.2023 17:37
Medžik Džonson postao milijarder Tanjug/AP Photo/Alex Brandon

Bivši košarkaški superstar Medžik Džonson (64) postao je milijarder, prema američkom magazinu Forbs, čime je postao tek četvrti sportista koji je ušao u odabrano društvo. Poslovni magazin procenjuje Džonsonovu vrednost na 1,2 milijarde dolara, preneo je BBC.

Ostali sportisti koji su ušli u klub milijardera su NBA asovi Majkl Džordan i Lebron Džejms, kao i golfer Tajger Vuds.

Medžik Džonson ima udeo u brojnim kompanijama i sportskim timovima. Forbs navodi da udeo u kompaniji za životno osiguranje čini najveći deo njegovog bogatstva. Džonson ima vlasničkog udela u tri tima iz Los Anđelesa, uključujući i bejzbol tim LA Dodžers.

 

 

Medžik je imao jednu od najzvučnijih karijera u istoriji NBA lige, pre nego što se povukao iz košarke, ali je upravo mimo sporta zaradio najviše novca.

Forbsova procena je da je Džonson zaradio oko 40 miliona tokom igranja u NBA ligi. Van sporta, uložio je u Starbaks, Burger King, 24 Aur Fitnes i kompaniju za životno osiguranje Ekvi Trast.

Džonson kaže da je mogao da postane milijarder ranije da nije odbio deonice u kompaniji Najk, kada je ulazio u NBA ligu sedamdesetih godina prošlog veka.

On se umesto toga dogovorio sa brendom Konvers, koja mu je dala 100.000 dolara godišnje.

"Moja porodica baš i nije imala novac, to je jedna od stvari koja ume da vam naškodi. Kada ne dolazite iz bogate porodice, ne znate stvari. U to vreme, ja nisam ni znao šta su deonice. I onda, prešao sam na deonice. Možete li da zamislite? Posle 45 godina, te deonice bi sada vredele pet milijardi dolara", rekao je Džonson za "Ol d smouk" podkast ranije ove godine.