Nikola Jokić

Nezaustavljivi Jokić upisao 100. tripl-dabl: Denver lako slavio protiv Hjustona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.03.2023 08:10
Nezaustavljivi Jokić upisao 100. tripl-dabl: Denver lako slavio protiv Hjustona Tanjug/AP Photo/Eric Christian Smith

Na prvi pogled duel Denvera (prvi na Zapadu) i Hjustona (poslednji na Zapadu) izgleda kao dosadan, bez uzbuđenja i potencijalnog iznenađenja. Upravo takav je i bio, Nagetsi su pitanje pobednika rešili već u prvom poluvremenu, ali je nove stranice istorije ispisao Nikola Jokić.

Srpski centar je za svega tri četvrtine ostvario 100. tripl-dabl u karijeri i 24. ove sezone, a duel je završio sa 14 poena, 11 skokova i deset asistencija, a Denver je rutinski slavio 133:112.

Tim iz Kolorada ove sezone nije izgubio niti jednu utakmicu kada Jokić ostvari trip-dabl, a dvostruki MVP NBA lige postao je drugi igrač koji je najbrže došao do 100 tripl-dablova. Njemu su bile potrebne 582 utakmice, a rekorder je Oskar Robertson sa svega 277.

U ovom sjajnom društvu nalaze se još i Rasel Vestbruk, Medžik Džonson, Džejson Kid i Lebron Džejms.

Što se utakmice tiče, od Jokića su bili efikasniji Džamal Marej sa 32 poena, Majkl Porter Džunior sa 17, Brus Braun je dodao 15, a Kentejvijus Koldvel Poup 14.

Na drugoj strani istakli su se Džejlen Grin i Tarik Ison sa po 17 poena, dok je šansu dobio i Boban Marjanović, koji je za svega pet minuta postigao osam poena uz jedan skok.

Denver samouvereno drži prvu poziciju sa 44 pobede i 19 poraza, a drugi je Memsfis koji ima skor 37-23, a upravo će sa Grizlijima Nagetsi odmeriti snage u petak.