Nikola Jokić

Nikola Jokić ima ambicije da bude trener: Volim taj poziv, zašto da ne, možda se i budem bavio time

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.10.2023 13:28
Nikola Jokić ima ambicije da bude trener: Volim taj poziv, zašto da ne, možda se i budem bavio time Tanjug/AP Photo/Carolyn Kaster

Otkrio je nedavno u razgovoru za emisiju "Teme do Arene" za TV Arena sport trener Partizana, Željko Obradović da je Nikola Jokić posetio njegov trenerski seminar i da ga je tom prilikom oduševio.

Sigle su te informacije i do američkih novinara koji si upitali dvostrukog MVP igrača NBA lige o tome da li ga zanima trenerski posao.

"Ne mogu da kažem da sam u životu gledao mnogo seminara, iako generalno volim taj posao. Ali sam bio nedavno na predavanju Željka Obradovića, kao i još nekolicine srpskih trenera. Tu je bio trener Bešiktaša, Dušan Alimpijević, kao i  Igor Kokoškov, koji trenutno radi u Atlanti“, rekao je Jokić i zatim dodao:

"Smatra da ukoliko želite da uspete u ovom sportu treba da budete košarkaški fanatik. To mora da bude ceo vaš život. Generalno, volim da probam različite stvari u životu, pa zašto i to ne bih probao".

Podsećanja radi, Željko Obradović je između ostalog otkrio i da mu je Nikola Jokić preko zajedničkog prijatelja poslao savet na koji način bi Partizan mogao da unapredi svoju igru i on ga je poslušao.