NBA

NBA na TV Arena sport: Minesota i Dalas u Abu Dabiju otvaraju seriju pripremnih mečeva

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.10.2023 14:40
NBA na TV Arena sport: Minesota i Dalas u Abu Dabiju otvaraju seriju pripremnih mečeva Tanjug/AP Photo/Tony Gutierrez

Trejdovi su napravljeni, Demijan Lilard i Džru Holidej su napravili "potrese" u NBA ligi, bazične pripreme su odrađene i NBA ligaši od danas kreću u odigravanje predsezonskih mečeva za sezonu koja startuje 25. okotbra.

Prvi na teren danas u Abu Dabiju izlaze košarkaši Minesote i Dalasa (18.00, TV Arena sport 1) i mnogi stručnjaci najviše će gledati kako će funkcionisati tandem Luka Dončić - Kajri Irving. Asovi Dalasa pomalo su se i obrukali na kraju prošle sezone kada nisu izborili (ili nisu želeli) plej-of.

"Kajri je stigao usred sezone, nismo imali dovoljno vremena da se uigramo. Sada imamo dovoljno vremena da stvorimo "hemiju" na terenu i bićemo sigurno bolji nego prošle sezone", rekao je Dončić.

Dalas je pojačao tim Dante Eksumom iz Partizana, Dvajtom Pauelom, Kristijanom Vudom, Grentom Vilijamsom a pitanje je koliko će danas na parketu vremena provesti Luka Dončić.

Minesota je sa druge prekaljeni tim, trener Kris Finč će sigurno razdeliti minutažu jer je imao priličan broj košarkaša na Mundobasketu. Dueli Minesote i Dalasa uglavnom su obilovali poenima, pa će i ljubiteljima NBA lige u Abu Dabiju sigurno prezentovati jer realaksiranu utakmicu bez mnogo odbrane i sa mnoštvom lepih poteza.