NBA

Novi SUPERTIM u NBA ligi: Boston trejdovao petoricu za Džrua Holideja

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

01.10.2023 18:26
Novi SUPERTIM u NBA ligi: Boston trejdovao petoricu za Džrua Holideja Guliver

Kakva nas samo sezona u NBA ligi očekuje. Bliži se početak, a timovi prave neverovatne trejdove ne bi li nekako srušili Nikolu Jokića i Denver Nagetse sa trona.

Nakon trejda Dejmijana Lilarda iz Portlanda u Milvoki, Blejzersi su ponovo bili aktivni na tržištu, i poslali su Džrua Holideja, koji je stigao upravo iz Baksa, u Boston, koji je sada jedan od glavnih pretendenata na titulu.

Boston je put Portlanda poslao Roberta Vilijamsa, Malkoma Brogdona dva pika prve runde (2024. i 2029. godine), dok im stiže neverovatni Holidej.

 

 

Iskusni plejmejker, profilisao se kao izvanredan defanzivac, ali je veoma efikasan i na drugoj strani parketa. Bio je jedan od najzaslužnijih igrača za titulu Milvokija 2021. godine, kada je u finalu zaključao Krisa Pola i Devina Bukera.

Dva puta u karijeri je bio učesnik Ol-star utakmice (2013. i 2023. godine), a tokom karijere prosečno beleži 16,4 poena, 6,5 asistencija i 1,5 ukradenu loptu po utakmici.

Boston sada u svom sastavu pored Holideja ima Džejlena Brauna, Džejsona Tejtuma, prekaljenog Ala Horforda, ali i Kristapsa Porzingisa. Iako je poznato da ne igraju imena, već tim, nema sumnje da je Boston sada jedan od glavnih favorita za titulu, a očekuje se da vodi velike bitke sa Milvokijem za pol poziciju pred plej-of na Istoku.

Što se tiče Portlanda, jasno je da ulaze u "rebuilding" proces. Tim im je sastavljen od pretežno mladih igrača kao što su Skut Henderson, Enfreni Sajmons, Šejdon Šarp i Deandre Ejton, te se nameće pitanje šta će uraditi sa Džeremi Grentom, koji ima velim ugovor i verovatno dobru vrednost na tržištu.