NBA

Demijan Lilard više ne krije da želi da napusti Portland: Na pomolu kraj decenijske "veze"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.09.2023 16:20
Demijan Lilard više ne krije da želi da napusti Portland: Na pomolu kraj decenijske "veze" AP Photo/Craig Mitchelldyer, File

Nema više ni trunke dileme oko profesionalnih želja i planova Demijana Lilarda, jer je sam potvrdio da je zatražio trejd iz Portlanda. Posle dugih 11 godina na pomenutoj NBA dresi želi da promeni sredinu i, možda, završi u ekipu s kojom bi uspeo da postane šampiona najjače košarkaške lige na svetu. 

Nije hteo da otkriva da li i sa kim sve pregovara, ali javna je tajna da se mnogi klubovi trude da ga odvuku na svoju stranu, a ne samo Majami Hit, koji je jedno vreme najčešće pominjan u tom kontekstu. 

Zainteresovani su još Čikago i Toronto iz Istočne konferencije, kao i Juta i Finiks iz Zapadnog dela NBA. Lilard je u najnovijoj izjavi za američke medije podvukao da ne želi da priča o Portlandu koji je krajnji rok za razmenu za ovog igrača postavio 2. oktobar.

U prošloj sezoni Lilard je bio uvršten u treći najbolji tim lige, a u proseku je beležio 32 poena, sedam skokova i pet asistencija. Očigledno je vreme za nove izazove u karijeri.