Nikola Jokić

Memfis zaustavio Jokića i deklasirao Denver: MVP sa posekotinama na ruci završio meč

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.02.2023 08:09
Memfis zaustavio Jokića i deklasirao Denver: MVP sa posekotinama na ruci završio meč Tanjug/AP Photo/Brandon Dill

U derbiju dve prvoplasirane ekipe Zapada, košarkaši Memfisa deklasirali su Denver na svom terenu 112:94 (28:20. 28:22, 28:20, 18:32) i naneli im jedan od najubedljivijih poraza ove sezone.

Zbog velike razlike Grizlisa na kraju treće četvrtine (94:62), centar Nagetsa Nikola Jokić imao je skraćenu minutažu. Odigrao je 27 minuta i za to vreme postigao 15 poena (7/11 iz igre), 13 skokova i tri asistencije, uz isto toliko izgubljenih lopti.

Sve je funkcionisalo dobro na parketu za ekipu iz Tenesija. Gotovo u svim segmentima igre je bila bolja od Denvera, koji osim Jokića, nije imao raspoloženih košarkaša u svom u taboru. Podbacila je prva petorka predvođena Džamalom Marejem i Majklom Porterom Džuniorom, a nedostatak Erona Gordona naročito se osetio u reketu, što su maksimalno koristili Dža Morant i družina.

Utisak je da su sudije malo tolerisale i čvršću igru, koja je više odgovarala domaćoj ekipi. Protiv Jokića retko ko je imao rešenja ove sezone, a sinoć je zaustavljen na dabl-dabl učinku sa nekoliko "gadnih" posekotina na desnoj ruci, gde smo mogli da vidimo i ožiljke iz prethodnih utakmica. Na kraju, samo je jednom otišao na liniju za slobodna bacanja, a nakon što je trener Majk Meloun video kriterijum suđenja, odlučio je da odmori svog ključnog igrača za naredne utakmice. 

 

 

U poslednjoj četvrtini dao je šansu drugoj postavi, gde su se istakli Kris Braun i Džef Grin, a solidnu rolu pružio je i novi centar Tomas Brajant, koji se za sada pokazao kao kvalitetna zamena za Jokića

Grin je na kraju završio utakmicu sa 12 poena, Braun i Kouldvel-Poup su postigli po jedan manje. Marej je imao osam poena (3/13 iz igre), dok je Porter zabeležio pet, sa takođe lošim procentima šuta iz igre - 2/10. Na drugoj strani Memfis je imao šestoricu dvocifrenih u svom taboru, a listu strelaca predvodio je Morant sa 23 poena.

NBA, rezultati:

Šarlot - Majami 108:103

Njujork Niks - Nju Orleans 128:106

Memfis - Denver 112:94

Filadelfija - Boston 107:110

Juta - San Antonio 118:102

Orlando - Indijana 108:121