NBA

Američki "dream team" u punom sastavu na OI: Lebron, Kari i Durent napadaju medalju!

komentari (0)

Izvor: Tanjug

11.09.2023 16:33
Američki "dream team" u punom sastavu na OI: Lebron, Kari i Durent napadaju medalju! Guliver/AP Photo/Mark Duncan

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država igraće u daleko jačem sastavu na Olimpijskim igrama u Parizu nego na tek završenom Mundobasketu pošto su povratak u državni tim najavili Lebron Džejms, Stef Kari i Kevin Durent, tvrdi portal Atletik.

Kako piše Atletik, Amerikanci posle još jednog neuspeha na Svetskim prvenstvima žele po svaku cenu da odbrane olimpijsko zlato koje su osvojili pre dve godine u Tokiju. Dodaje se da je selektor Stiv Ker svestan da ne može da napadne najsjajniju medalju ako nema na raspolaganju mnogo jači tim od ovog koji je predvodio do četvrtog mesta na tek okončanom Mundobasketu.

 

 

Atletik tvrdi da je Lebron Džejms, dvostruki olimpijski šampion i trostruki očesnik OI, već dao pozitivan odgovor selektoru Keru, kao i da će se državnom timu sledećeg leta priključiti i Stef Kari, Kevin Durent, Entoni Dejvis, Džejson Tejtum i Drejmond Grin.

Takođe, prema istom izvoru, veoma blizu odluke da igraju za SAD u Parizu su i Devin Buker, Demijen Lilard, Kajri Irving i De’Aron Foks.