Evroliga

Bivša NBA zvezda stigla u sunčani Monako: Kemba Voker spreman za evropsku košarku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.08.2023 11:59
Bivša NBA zvezda stigla u sunčani Monako: Kemba Voker spreman za evropsku košarku Guliver/SebastienMeunier

Nekadašnja zvezda NBA lige Kemba Voker stigao je u Monako, gde će od naredne sezone igrati za klub iz Kneževine u Evroligi. Kemba Voker je četvorostruki Ol-star igrač. Proveo je 12 punih sezona na najvećoj košarkaškoj pozornici sveta, a tokom 785 utakmica, koliko je odigrao u karijeri, u proseku je beležio 19 poena uz pet asistencija i četiri utakmice.

"Počeo sam svoje putovanje u Šarlotu i mnogo se radujem što ću igrati za Monako naredne sezone. Ovo je veliki korak u mojoj karijeri. Košarka je košarka, ovde sam da igram i da dobijam utakmice. Nadam se da ću uspeti da povećam popularnost Evrolige i da poboljšam svoju igru, a koje je mesto bolje od Monaka za to? Biće zabavno...", rekao je raspoloženi Kemba Voker po dolasku na Azurnu obalu.
 

 

 

Pored Šarlota, Kemba je nosio i dresove Bostona, Njujorka i Dalasa, gde je protekle sezone, zbog nešto slabijih partija, dobio otkaz i to nakon svega devet utakmica. Prema navodima američkih medija, iskusni plejmejker imao je poteškoća da na nađe odvarajući NBA angažman ovog leta, pa se zbog toga odlučio da nastavi karijeru u Evropi.