Evroliga

Selektor Poljske o Ponitki: On je igrač koji vuče na sve strane, poentira, skače, dodaje...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.08.2023 19:23
Selektor Poljske o Ponitki: On je igrač koji vuče na sve strane, poentira, skače, dodaje... MN Press

Selektor Poljske, Igor Miličić, govorio je za "Sportal" nakon poraza njegove selekcije od Srbije 81:66 u prijateljskom meču pred Svetsko prvenstvo koje je na programu od 25. septembra do 10. avgusta.

Miličić je posebno pohvalio Mateuša Ponitku, koji je novo pojačanje Partizana.

"Sama činjenica da je imao kultni tripl-dabl protiv Slovenije govori da je igrač koji vuče na sve strane, da daje koševe, da skače, asistira. U jednom meču sad u 'prozoru' kvalifikacija imao je 13 asistencija na jednoj utakmici Poljske. Ja ga malo drugačije koristim nego što ga koriste u Panatinaikosu. Verujem da je on došao u najbolje ruke u Evropi. Trener Obradović će znati da iskoristi sve njegove vrline", rekao je Milićić "Sportalu".

Ponitka je tokom karijere nosio dresove Prokoma, Ostendea, Zijelone Gore, Lokomotive, Tenerifa, Zenita i Ređo Emilije.

"Ne sumnjam uopšte da je napravio odličan posao, znam da je imao i druge ponude, ali čim je došla ponuda od trenera Obradovića, tu je bilo gotovo za sve ostale ekipe. Ja sam 100 posto siguran da će Mateuš posle dve utakmice biti miljenik navijača, jer on ide glavom gde neko ne bi išao nogom, to navijači znaju da prepoznaju i cene 100 posto. Ne sumnjam da je to dobra kombinacija. On je sve znao ranije o Partizanu, kao što sam rekao. Kad je to došlo na sto, više nije bilo nikakvih razgovora sa drugima. Sve je izašlo pozitivno iz toga".