Evroliga

Laso odbio da postane selektor Izraela: Razmatra nekoliko ponuda evroligaških klubova

komentari (0)

Izvor: Tanjug

22.02.2023 08:42
Laso odbio da postane selektor Izraela: Razmatra nekoliko ponuda evroligaških klubova MN Press

Košarkaški savez Izraela prekinuo je danas pregovore sa španskim trenerom Pablom Lasom (55) u vezi preuzimanja nacionalne selekcije ove zemlje, prenosi "Basket njuz".

Laso je u prethodnom periodu imao nekoliko sastanka sa predstavnicima KS Izraela. Međutim, danas je zvanično odbio da bude novi selektor Izraela, pošto razmatra nekoliko ponuda evroligaških klubova.

"Predstavnici KS Izraela su poručili Lasu da će nastaviti proces izbora novog selektora, ali ako do leta ne pronađu pravog kandidata, ponovo će razgovarati sa Lasom. Naravno, uslov je da Laso ne preuzme neki evroligaški klub", navodi "Basket njuz".

 

 

Laso se prošle godine pominjao kao kandidat za trenera Crvene zvezde. Grčki mediji navode da je španski trener sada glavni kandidat za novog trenera Panatinaikosa. Real je u julu prošle godine raskinuo ugovor sa Lasom iz medicinskih razloga, pošto je iskusni trener doživeo srčani udar i nije vodio madridski klub na poslednjim mečevima u sezoni.

Laso je bio trener Reala od 2011. godine. On je sa Realom dva puta bio šampion Evrope, a sa madridskim klubom osvojio je šest titula šampiona Španije i šest Kupa kralja.