Evroliga

Saopštenje KK Partizan: Ukoliko Fenerbahče želi da angažuje našeg igrača, mi smo spremni da saslušamo ponudu i pustimo ga uz obeštećenje

komentari (0)

Izvor: Tanjug

12.07.2023 16:08
Saopštenje KK Partizan: Ukoliko Fenerbahče želi da angažuje našeg igrača, mi smo spremni da saslušamo ponudu i pustimo ga uz obeštećenje MN Press

Košarkaški klub Partizan izdao je danas saopštenje u kom je osudio način na koji je Jam Madar napustio klub i prešao u Fenerbahče i najavio da će štititi interese svim raspoloživim pravnim sredstvima.

"KK Partizan ne prihvata jednostrani raskid ugovora od strane igrača, Jama Madara. Sve ugovorne obaveze prema igraču, Klub je isplatio, kao i obaveze prema agenciji CAA sa kojom klub ima potpisan ugovor o zastupanju Jama Madara. Pravdu u ovom slučaju, Partizan će potražiti pred organima FIBA na kojem će tražiti hitan postupak", stoji na početku saopštenja. 

"Mejl upozorenja od strane Američke Agencije CAA  je poslat sa adrese koja nikada pre nije korišćena u komunikaciji sa klubom. Kompletan mailing sistem KK Partizan se nalazi  na Majkrosoft serveru koji ga je prepoznao kao "junk mail". Sertifikat Majkrosoft je nemoguće falsifikovati i klub ima oficijalni dokaz o tome da je sporni mail završio kao "junk". 

Nastavlja se zatim sa objašnjenjem situacije.

"Igrač niti u jednom momentu, niti pisano, niti usmeno, nije obavestio klub da je promenio agenciju koja ga zastupa u Evropi. KK Partizan je prvi put saznao za problem kad je na sastanku sa novom agencijom koju predstavlja Miško Ražnatović video odštampan sporni email i potencijalni raskid ugovora. Najbitnije u čitavoj ovoj situaciji je da je Madar plaćen u istom momentu kao i svi aktuelni igrači KK Partizan i da mu se ne duguje niti jedan dolar od plata, niti CAA kao agenciji koja zastupa interese igrača u Sjedinjenim Američkim Državama".

Istaknuti su zatim dodatni detalji. 

"Igrač je ubeđen od strane novog agenta kako je njegov ugovor jako nepovoljan po njega jer nije imao opciju izlaska za evropski klub, već samo za NBA. KK Partizan je platio obeštećenje u dve rate njegovom matičnom klubu, Hapoelu iz Tel Aviva i potpisao je ugovor na 2+1 godinu sa opcijom od strane Kluba da u leto 2023 produži saradnju". 

Na kraju je klub najavio pravnu borbu za zaštitu interesa.

"Na kraju prethodne sezone, Partizan je svakako planirao da Madaru ponudi produžetak saradnje po poboljšanim uslovima, ali nastup igrača i njegove agencije, uz pozivanje na sporni raskid ugovora i traženje duplo većeg ugovora od aktuelnog, Klub nije želeo da isprati. Ovakvo poslovanje agencije sa kojom je klub sarađivao više od 20 godina, navodi na to da se saradnja sa BeoBasketom okonča. Stoga, ukoliko Fenerbahče ili bilo koji drugi klub žele da angažuju našeg igrača, mi smo spremni da saslušamo ponudu i pustimo ga uz obeštećenje. U navedenom slučaju, štitićemo se svim raspoloživim pravnim sredstvima", stoji u zaključku saopštenja.