Evroliga

Dejan Bodiroga zadržao funkciju predsednika Evrolige, ruski klubovi i dalje pod suspenzijom

komentari (0)

Izvor: Tanjug

04.07.2023 22:45
Dejan Bodiroga zadržao funkciju predsednika Evrolige, ruski klubovi i dalje pod suspenzijom Guliver

Evroliga je danas na skupštini akcionara i zvanično potvrdila da će na mestu predsednika ostati Dejan Bodiroga, da će novi izvršni direktor umesto Maršala Glikmana biti Paulijus Motiejunas, a potvrđena je suspenzija ruskim klubovima za narednu sezonu.

Od ranije je bilo poznato šta će se promeniti u rukovodstvu Evrolige, kao i koji su klubovi učesnici u narednoj sezoni, a sad su sve odluke i zvanično usvojene. Bodiroga i Motiejunas će rukovoditi takmičenjem naredne sezone. Akcionari Evrolige doneli su u utorak i brojne druge odluke.

Osim odobrenog spiska učesnika, produžena je i suspenzija ruskim klubovima. Odobren je novi format takmičenja kao i kompletan kalendar za Evroligu i Evrokup naredne sezone. U Evroligi je uveden plej-in, a u Evrokupu je značajno promenjen sistem takmičenja u odnosu na prethodne sezone.

Odobren je finansijski izveštaj za prethodnu sezonu, kao i kriterijum ekonomske distribucije klubova. Uz to, akcionari su dobili i izveštaj od sudije Danijela Jerezuela, koji je nedavno imenovan za višeg direktora za suđenje, a izveštaj se tiče osnovnih principa koje treba primeniti, kao i ciljeva za poboljšanje kvaliteta suđenja u Evroligi.