Evroliga

Milutinov po povratku u Olimpijakos: Znao sam da ću se jednog dana vratiti

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

25.06.2023 18:51
Milutinov po povratku u Olimpijakos: Znao sam da ću se jednog dana vratiti MN Press

Novi centar Olimpijakosa, Nikola Milutinov, dao je izjavu za klupski sajt u kojoj je govorio o svom povratku u redove crveno-belih.

Milutinov se u Pirej vraća nakon tri godine u CSKA Moskvi, a njegovim potpisom, Olimpijakos je odmah postao jedan od glavnih favorita za osvajanje Evrolige.

"Za mene je Olimpijakos kuća, nisam znao kako će mi teći karijera, kako će biti u CSKA, ali sam znao da ću se jednog dana vratiti u Grčku. I uzbuđen sam što sam se vratio, mnogo toga se promenilo u ove tri godine. Nikada nisam prestao da pričam sa ljudima iz kluba, kao ni sa nekadašnjim saigračima. Veoma sam srećan što je klub na ovom nivou i Olimpijakos je sada idealna destinacija za svakog igrača u Evropi".

Milutinov je taođe bio upitan i o odluci kluba da 2019. godine zaigra u drugom rangu takmičenja u Grčkoj.

"Bila je to istorijska odluka predsednika koja je promenila sve. Olimpijakos se uz pomoć navijača, menadžmenta i igrača vratio na najviši nivo".

U poslednje dve sezone, crveno-beli su osvojili pet trofeja.

"Teška vremena su prošla nakon duge borbe i tečih odluka, i veoma sam ponosan jer znam kroz šta je tim prošao u poslednjih nekoliko godina".

 

 

Milutinov je sada tu, kako bi ekipi pomogao da ponovi sjajnu sezonu u kojoj je Olimpijakos igrao finale Evrolige.

"Trener Barcokas radi zaista sjajan posao. I ja želim da pratim njegov plan i pomognem timu koliko mogu. Ne smemo da zaboravimo da su se dva najbolja košarkaša u istoriji kluba, Spanulis i Printezis, penzionisala i da je klub ne samo prebrodio taj period, već je taj period izrazito uspešan.

Ipak, priznao je da će mu biti čudno da na parketu ne bude sa svojim nekadašnjim saigračima, Vasilisom Spanulisom i Jorgosom Printezisom.

"Oni su prave legende. Mogu da ih nazovem i prijateljima i zajedno smo propli kroz mnogo toga. Oni su dali sve za ovaj tim, bilo je tu mnogo sjajnih momenata i titula". Ali, život ide dalje, sport je takav, a ja sa ponosom mogu da kažem da sam živeo u vreme Printezisa i Spanulisa".

Milutinov će na centarskoj poziciji imati veliku konkurenciju, budući da se kao jedan od najboljih petica u Evropi dokazao Mustava Fal.

"Fal je imao dve sjajne sezone u Olimpijakosu. Dominirao je i postao jedan od najboljih centara u Evropi. Uzbuđen sam što će mi biti saigrač. Možda smo na papiru najbolji centarski tande u Evroligi, ali to ćemo morati da dokažemo našim radom, reči ništa ne znače".