Evroliga

Real pobedio Unikahu, Mateo odmarao "pola tima" za majstoricu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.05.2023 15:35
Real pobedio Unikahu, Mateo odmarao "pola tima" za majstoricu MN Press

Košarkaši Reala su bez nekolicine standardnih prvotimaca pobedili kod kuće Unikahu (102:90) u meču 31. kola španske ACB lige, u poslednjoj utakmici pred sredu i meč odluke protiv Partizana za odlazak na Fajnal for Evrolige.

U sastavu Reala nisu bili Valter Tavares, Mario Hezonja, Rudi Fernandez, Adam Hanga i Serhio Rodriges koje je trener Ćus Mateo čuvao za Partizan, kao ni povređeni Vensan Poarije i Gabrijel Dek koji neće igrati u sredu. Real je praktično celu utakmicu odigrao sa devet igrača u rotaciji, pošto je Mateo trojicu mladih igrača ubacio u igru u poslednjem minutu.

Madriđani su se protiv gostiju iz Malage mučili sve do početka četvrte četvrtine, nikako nisu uspevali da prelome meč. Sredinom poslednje deonice su stekli sedam, zatim i 10 poena prednosti, a ispostavilo se da je to bilo dovoljno da stignu do četvrte uzastopne pobede u ACB ligi kojom su se učvrstili na trećem mestu. 

Real je ka pobedi predvodio raspoloženi Geršon Jabusele, koji neće igrati u sredu protiv Partizana. Francuz je postigao 28 poena uz fenonemalne procente šuta (5/8 dvojke, 5/7 trojke). Odličan je bio i Serhio Ljulj sa 23 poena, 16 je dao Džanan Musa, a 13 Najdžel Vilijams-Gos.  Kod Unikahe su bolji od ostalih bili Dilan Osetkovski sa 24 i Kendrik Peri sa 15 poena. DŽonatan Bareiro i David Kraviš su dali po 10 poena.