Evroliga

Bajern Trinkijera zamenjuje Lasom i najavljuje velike planove za sledeće tri sezone

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

01.05.2023 18:08
Bajern Trinkijera zamenjuje Lasom i najavljuje velike planove za sledeće tri sezone MN Press

Španski trener, Pablo Laso, postaće novi šef struke Bajerna iz Minhena, prenosi italijanski novinar, Luka D'Alesandro.

On je sa nemačkim klubom dogovorio trogodišnju saradnju, te se Bavarci ne kriju da pokažu Evropi da imaju velike planove za godine pred nama.

Ova sezona je bila ispod očekivanja. Nakon pružanja ozbiljnog otpora Barseloni u Top 8 fazi 2022. godine, Bavarci sada nisu ni uspeli da se plasiraju u plej-of, čak šta više, bili su bliži dnu nego osmoj poziciji.

Usled toga, klub se rastao sa Andreom Trinikijerim, a na njegovo mesto došao je iskusni Španac. Zanimljivo, pre dogovora sa minhenskim klubom, Laso je bio na pregovorima sa Efesom koji su propali, a turski klub kao svog sledećeg trenera vidi upravo otpuštenog Trinkijerija.

 

 

Da se vratimo na Pabla Lasa, trenera koji je u karijeri osvojio praktično sve što je moglo. Sa Realom je dva puta osvojio Evroligu, a u svojoj vitrini ima i šest trofeja španskog prvenstva, isto toliko kupova i superkupoova te zemlje, a pet puta je proglašavan za trenera godine u Španiji.

Poznat je i kao trener koji daje šansu mlađim igračima, budući da su se za vreme dok je vodio Madriđane u "kraljevskom klubu" profilisali Luka Dončić, Vili Hernangomez, Nikola Mirotić, Edi Tavares, Fabijen Kozer, Usman Garuba, Gabrijel Dek i Fakundo Kampaco.