Evroliga

Brutalni Alen Smailagić na prvom mestu: "Zakucavanje" Reala u Madridu potez "drugog dana"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.04.2023 13:43
Brutalni Alen Smailagić na prvom mestu: "Zakucavanje" Reala u Madridu potez "drugog dana" Euroleague/Screenshot

Evroliga izabrala je deset najlepših poteza sa četiri utakmice "drugog dana" plej-ofa. Najlepši je pripao košarkašu Partizana Alenu Smailagiću, koji je u prvom poluvremenu duela sa Real Madrida spektakularno zakucao uz faul Vinesnta Poarijea.

Crno-beli su maestralnom igrom deklasirali slavni klub (95:80), ali je senku na izvanrednu predstavu izabranika Željka Obradovića bacila tuč igrača na terenu na minut i 40 pre kraja. Evroliga je dan kasnije odredila i kazne za aktere incidenta. Košarkaš Reala Geršon Jabusele je dobio četiri meča suspenzije, a Gabrijel Dek jednu. 

Iako je gužva započeta posle nesportskog i veoma grubog faula Serhija Ljulja nad Kevinom Panterom, disciplinci Evrolige nisu imali milosti ni prema Beograđanima, pa je kapiten tima neočekivano kažnjen sa dve utakmice suspenzije, dok je Matijas Lesor dobio jednu.

Važno je napomenuti da se u toku meteža, a posle rvačkog zahvata Jabuselea, povredio Dante Egzum i pitanje je da li će moći da igra u trećoj utakmici koja je na programu 2. maja u Štark areni.