Evroliga

Dobre vesti za Partizan: Panatinaikos dolazi u Beograd bez jednog od ključnih igrača

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.04.2023 16:50
Dobre vesti za Partizan: Panatinaikos dolazi u Beograd bez jednog od ključnih igrača MN Press

Košarkaši Partizana dočekuju Panatinaikos u petak od 20 časova u Štark Areni u poslednjem, 34. kolu Evrolige. U slučaju pobede crno-belih, a eventualnih poraza Fenerbahčea i Makabija, beogradski tim bi mogao da završi prvi deo sezone na petom mestu tabele, pa bi u plej-ofu odmerio snage sa Monakom, koga je prethodno oba puta pobedio ove sezone.

Ono što posebno raduje navijače Partizana pred duel sa grčkim velikanom u Areni, je loše stanje Panatinaikosa, koji je uprkos promeni trenera, nastavio seriju loših rezultata. Nedavno su Atinjani izgubili i od Peristerija u domaćem prvenstvu, a da nevolja pred gostovanje u Beograd bude veća, Hristos Serelis neće moći da računa na jednog od ključnih igrača protiv Partizana.

Naime, kako javljaju grčki mediji, Marijus Grigonis izvrnuo je zglob tokom jednog treninga i njegov nastup u prestonici Srbije je pod znakom pitanja. Iako ove sezone beleži "skromnih" osam poena po utakmici u Evroligi, uz po dva skoka i asistencije, litvanski bek je na poslednjih šest od devet mečeva, bio dvocifren i nema sumnje da bi njegov izostanak bio veliki hendikep za grčki tim.

Panatinaikos odavno je ispao iz igre za plej-of elitnog takmičenja. Sukobi unutar kluba i nezadovoljstvo u svlačionici odrazilo se na rezultate Atinjana u Evroligi, a sezonu su završili na 16. mestu tabele sa 11 pobeda i 22 poraza.