Evroliga

Egzum drugi put zaredom bez MVP nagrade, Vejd Boldvin najkorisniji igrač Evrolige u martu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.04.2023 16:32
Egzum drugi put zaredom bez MVP nagrade, Vejd Boldvin najkorisniji igrač Evrolige u martu MN Press

Košarkaš Makabija, Vejd Boldvin, imenovan je za MVP-ja Evrolige u martu. Sastav iz Izraela ostvario je u prethodnom mesecu šest pobeda i jedan poraz.

U tom periodu Boldvin je prosečno postizao 18,7 poena uz šest asistencija po meču, a ostvarivao je indeks korisnosti od 20,3 po utakmici.

"Ponos Izraela" izgubio je prvi meč u martu od Monaka, a onda je vezao pobede nad Fenerbahčeom, Efesom, Baskonijom, Aramanijem, Asvelom i Virtusom.

 

 

Iako su mnogi pre početka sezone bili skeptični kako će funkcionisati bekovski tandem Boldvin - Lorenco Braun, njih dvojica sjajno igraju zajedno, stilovi igre su takvi da dopunjuju jedan drugog i nema sumje da će Makabi biti jedan od najnezgodnijih rivala u plej-ofu.

Izabranici Odeda Kataša trenutno su na petom mestu sa učinkom od 19 pobeda i 13 poraza, a u sledećem kolu gostuju Žalgirisu, koji im je jedan od glavnih konkurenata za Top 8.

Uz Boldvina, kandidati za MVP nagradu u martu bili su: Dante Egzum (Partizan), Nikola Mirotić (Barselona), Šabaz Nejpir (Armani), Džanan Musa (Real Madrid) i Džordan Lojd (Monako).