Evroliga

Beograd "izvisio" za organizaciju fajnal-fora? Grci tvrde - završni Evrolige u Atini naredne sezone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.06.2024 13:22
Završni turnir Evrolige za sezonu 2024/25 igraće se u Atini. MN Press
Završni turnir Evrolige za sezonu 2024/25 igraće se u Atini.

Završni turnir Evrolige za sezonu 2024/25 igraće se u Atini.

Kako pišu grčki mediji, bord elitnog takmičenja, na inicijativu predsednika Panatinaikosa Dimitrisa Janakopulosa i ostalih čelnika ovog kluba, dodelio je organizaciju fajnal-fora za narednu sezonu Atini, gde će se polufinale i finale igrati u domu "zelenih" - "OAKA" Areni.

Beograd bi u tom slučaju "izvisio" za organizaciju koju čeka od 2022. godine, kada je Vasa Micić sa Efesom postao šampion Evrope. A, kako prenosi dobro obavešteni "Sport24" iz Grčke, "OAKA" Arena biće kandidat za "F4" i u sezoni 2025/26.

Podsetimo, osim Beograda, gde se ove sezone održao "F4" Lige šampiona, Barselona i Abu Dabi se takođe nalaze u trci za organizaciju završnog turnira elitnog takmičenja, a pobednika ćemo verovatno znati krajem godine.

Direktor beogradske Arene Goran Grbovic o organizaciji Evrolige:

"Mi smo se već prijavili za jedan od naredna tri završna turnira Evrolige, čak i pre nego što se u čitavoj priči pojavio Abu Dabi. Da li ćemo dobiti domaćinstvo, videćemo, ali ono što je svima jasno u svetu košarke je da je Beograd savršen domaćin koji je otvoren za sve na svetu, rekao je svojevremeno Grbović za Mocart sport i dodao:

Evroliga je bila u velikom problemu 2022. zbog kovida. Nije bilo sredstava, nisu imali ništa. Beograd je tu prvi uskočio i pogledajte šta se desilo i kakav je to završni turnir bio. Tribine pune, organizacija savršena. To su naši orgumenti i za budućnost", zaključio je direktor Arene.

Završni turnir Evrolige igrao se u prestonici Srbije u dva navrata (2018 i 2022).

Ove godine F4 Lige šampiona se takođe održao u Areni, gde je prema mišljnju svih učesnika, organizacija bila na vrhunskom nivou. Beograd se, inače, dosta puta do sada pokazao kao odličan domaćin u organizaciji svih sportskih priredbi, naročito košarkaških, pa ostaje da se vidi koliko će to ostaviti zalog u odluci borda Evrolige ove sezone.