Evroliga

Andrej Vatutin o ruskim klubovima: Evroliga je mnogo izgubila bez CSKA

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.06.2024 19:20
Andrej Vatutin, predsednik CSKA iz Moskve, uputio je javnost u stanje oko izostanka Rusa. Guliver
Andrej Vatutin, predsednik CSKA iz Moskve, uputio je javnost u stanje oko izostanka Rusa.

Skoro četiri godine nismo bili u prilici da gledamo ruske sportske klubove kako se nadmeću u bilo kojoj disciplini, zajedno sa tamošnjim reprezentativnim selekcijana. Ipak, nekako deluje da je ovaj izostanak najosetniji u Evroligi, kada su u pitanju aktivnosti sa loptom. 

Najviše tu mislimo na CSKA iz Moskve. "Armejci" su nekada bili jedan od najkompetetnijih timova, i praktično redovan učesnik Fajnal-for turnira, sa igračkim imenima poput Dušana Ivkovića i Dimitrisa Itudisa na klupi, te Miloša Teodosića, Nanda de Koloa i Nikole Milutinova na terenu.

Povodom trenutnog statusa ruskih klubova, oglasio se predsednik CSKA, Andrej Vatutin, koji je istakao da se stanje nije mnogo promenilo, ali da je najjače takmičenje Starog kontinenta značajno uzdrmalo, te da će nastaviti da gubi izostankom timova sa istoka.

MN Press

Nikola Milutinov, svojevremeno u dresu CSKA iz Moskve

"Ne mogu da kažem ništa novo što nisam ranije govorio", počeo je Vatutin i nastavio: 

"Pozicija koju su zauzeli čelnici Evrolige je da sve dok ’specijalne operacije’ traju, nema govora (o povratku CSKA). S obzirom na to, priče o rokovima sada samo spadaju u nagađanja i suštinske odluke trenutno ne mogu da se vide."

Uprkos neigranju, CSKA se trudi od održi visok nivo kvaliteta.

"Kao vlasnici Evrolige nastavljamo da učestvujemo na svim sastancima i održavamo kontakte sa kolegama. U privatnim razgovorima, kolege iz drugih klubova – da ne pominjem navijače – rekle su mi da je Evroliga mnogo izgubila bez CSKA. Ali, politička situacija i dalje ne dozvoljava da se promeni pozicija prema Rusiji", dovršio je Vatutin.