Evroliga

Itudis u Barseloni: Zvuči sve realističnije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.05.2024 23:12
Bivšeg stručnjaka CSKA i Fenerbahčea očekuje novi posao u Kataloniji? MN Press
Bivšeg stručnjaka CSKA i Fenerbahčea očekuje novi posao u Kataloniji?

Košarkaški stručnjak, Dimitris Itudis, rastao se ove sezone sa Fenerbahčeom usled izuzetno slabih rezultata. Ova odluka se pokazala kao ispravna za turski tim, s obzirom da je Šarunas Jasikevičijus preporodio ekipu i odveo je na Fajnal-for u Berlinu. 

Sada bi Barselona mogla da potegne za istim potezom, jer kako prenose tamošnji mediji, klub iz Katalonije bi na kraju sezone mogao da se rastane sa Rožerom Grimauom, a grčki stručnjak bi bio prva opcija za naslednika. Navodno, status nekadašnjeg košarkaša "Blaugrane" uopšte ne zavisi od plasmana u ACB ligi, a izgleda da mu je presudio neodlazak na završnicu Evrolige. Barselona večeras gostuje Real Madridu u prvoj utakmici polufinalne serije plej-ofa španskog prvenstva. 

MN Press

Grčki strateg, Dimitris Itudis

Barselona je u četvrtfinalu Evrolige eliminisana od Olimpijakosa sa 3:2 u seriji, a majstoricu je izgubila na domaćem terenu, što je malo ko očekivao s obzirom da do ove sezone, nijedna gostujuća ekipa nikada nije slavila na utakmicu u doigravanju. 

Što se Dimitrisa Itudisa tiče, mora se priznati da njegov projekat sa Fenerbahčeom nije bio plodonosan kao što se očekuivalo. Nakon dve titule šampiona Evroliga sa CSKA, očekivalo se da bi makar jednu mogao doneti u Istanbul, ali se procena ispostavila kao pogrešna, tako da ga očekuje novo zaposlenje.