Evroliga

Kataš još dve godine na klupi Makabija: Klub iz Tel Aviva veruje u Izraelca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.05.2024 22:13
Oded Kataš je produžio ugovor sa Makabijem iz Tel Aviva MN Press
Oded Kataš je produžio ugovor sa Makabijem iz Tel Aviva

Trener košarkaša Makabija, Oded Kataš potpisao je novi ugovor sa izraelskim klubom i tako produžio saradnju na još dve godine.

Katašu je prethodna sezona bila druga na klupi ekipe iz Tel Aviva, a u tom periodu je ostvario 40 pobeda i 28 poraza u Evroligi.

"Srećan sam i ponosan što sam produžio ugovor sa Makabijem. Veoma sam zahvalan na poverenju i spreman za izazove koji nas očekuju. Trenutno smo svi fokusirani na misiju koja je pred nama, da osvojimo izraelsko prvenstvo", izjavio je Izraelac nakon potpisa.

Zadovoljan je bio i predsednik Makabija Šimon Mizrahi.

"Čini mi se sasvim prirodnim da Kataš bude trener Makabija i u naredne dve sezone. Ova košarkaška sezona je dokazala njegove sposobnosti. Oded je znao da se snađe i učvrsti odnos sa igračima uprkos teškim uslovima koje smo imali u poslednjih osam meseci i uspeo je da u ovom periodu postigne značajne rezultate", istakao je Mizrahi.

Makabi je u sezoni iza nas poražen u četvrtfinalu Evrolige od Panatinaikosa 3:2 u plej-of seriji. Grčki tim je nakon toga i osvojio elitno evropsko takmičenje.