Evroliga

Novi maler za Žalgiris: Kinan Evans doživeo ozbiljnu povredu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.05.2024 22:10
Kinan Evans, košarkaš Žalgirisa, ponovo će morati da pauzira. Guliver/Foto von Ulrik Pedersen/DeFodi Images
Kinan Evans, košarkaš Žalgirisa, ponovo će morati da pauzira.

Košarkaš Žalgirisa, Kinan Evans doživeo je povredu kolena na meč litvanskog šampionata sa Lijetkabelisom, i prema svemu sudeći, očekuje ga izuzetno dugačka pauza. 

Nekadašnji plej Igokee je prilikom doskoka pao bez kontakta, i evidentno je bilo da je u pitanju bolan peh, koji bi mogao da mu ugrozi dalji nastavak karijere. Podsećamo da je Evans početkom godine doživeo kidanje ahilove tetive zbog čega je izuzetno dugo pauzirao. 

Prema rečima trenera "zelene šume" Andree Trinkijerija, stanje nije ohrabrujuće, a neki izvori navode da mu sledi pauza od šest do osam meseci, te da je su u pitanju ligamenti o čašica zgloba. 

Guliver

Kinan Evans na meču sa Albom

"Sve je još sveže, ali ne izgleda dobro. Uništen sam zbog ovog neverovatnog ljudskog bića. Ne mogu da pronađem prave reči. Igra za ovaj tim kao da je rođen u Njemenu kod nekih ribara. Ima zeleno-belo srce. Ono što se dogodilo me ubija. Voleo bih da mu mogu dati svoje koleno", rekao je uvek emotivni Italijan. 

Za Evansove usluge je navodno bio zainteresovan ovogodišnji učesnik Fajnal-fora, pirejski Olimpijakos. Čak se govorilo da načelan dogovor postoji, te da su ostale samo formalnosti, ali izgleda da će Grci sačekati pre nego što donesu konačnu odluku u vezi sa novim potencijalnim predvodnikom igre. 

Ove sezone u Evroligi Evans je prosečno beležio 17,3 poena i 3,9 asistencija po utakmici.