Evroliga

Miško Ražnatović ne vidi zvezde na Starom kontinentu: Brine me košarka u Evropi...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.05.2024 20:03
Vlasnik Mege, Miško Ražnatović, dotakao se stanja košarke u najjačem evropskom takmičenju. MN Press
Vlasnik Mege, Miško Ražnatović, dotakao se stanja košarke u najjačem evropskom takmičenju.

Verovatno najpoznatije menadžersko ime u svetu košarke je Miško Ražnatović. Vlasnik Mege, sa kojom uspešno posluje već dve decenije, promovišući najveće mlade nade u Evropi i Americi, nedavno je dao svoje viđenje pomenutog sporta na Starom kontinentu.

Ražnatović, koji sebe smatra velikim evroligaškim entuzijastom, veoma je zabrinut za stanje košarke u Evropi, ističući da NBA sa uspehom odvodi sva najistaknutija imena.

"Zaljubljen sam u evropsku košarku. To je posao kojim se bavim, volim Evroligu, ali mislim da evropska košarka nema svetlu budućnost. NBA će takođe biti sve veća i veća ekonomski, broj dvosmernih ugovora se povećava, a Evropa će imati sve manje kvalitetnih igrača iz Sjedinjenih Država",počeo je priču Ražnatović, da bi potom dodao: 

MN Press

Miško Ražnatović, košarkaški menadžer

"Osim toga, evropski timovi ne daju prilike mladim igračima, a lige stare. Nemamo novi talenat jer najbolji mladi igrači idu u NBA. Takođe, sa tim novcem, univerziteti će moći da izaberu najbolje talente pre nego što odu u NBA. Zaista ne mogu da kažem ko će biti nova lica Evrolige za tri-četiri godine. Brine me košarka u Evropi".

Za kraj, Ražnatović je pokušao da kroz poređenje nekadašnjih velikih imena, koja su krasila reprezentativne dresove i parkete širom sveta, pokaže koliko je ugrožena evropska košarka. 

"Nema sumnje da je takmičenje uzbudljivo, ali Evroligi nedostaju prave zvezde kakve je imala: Spanulis, Dijamantidis, Navaro... Voleo bih da grešim, ali sa ovim stvarima nikada nisam..." zaključio je Ražnatović.