Evroliga

Format se neće menjati, a rano je za priče o pozivnicama: Generalni direktor Evrolige ima jasan stav

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.05.2024 16:35
Košarkaši Partizana MN Press
Košarkaši Partizana

Svetla evropske košarkaške javnosti od petka, 24. maja biće usmerena ka Berlinu, gde se održava završni turnir ovogodišnjeg izdanja Evrolige.

Generalni direktor takmičenja, Paulijus Motiejunas je pre početka tog turnira naglasio da se format u elitnom rangu evropske košarke sigurno neće menjati u skorijoj budućnosti.

Takođe, dan pred početak Fajnal fora prvi operativac takmičenja je pričao i o dodeli specijalnih pozivnica, odnosno takozvanih "vajld karata",a to je tema koja posebno zanima navijače u Srbiji.

"Format takmičenja se sigrno neće menjati i tu nemamo šta da pričamo, a kada su u pitanju specjalne pozivnice za tako nešto će biti vremena. Ne verujem da će se bilo šta znati pre početka jula, a svi klubovi koji su u konkurenciji za njihovo dobijanje apsolutno zalsužuju da igraju u Evroligi", rekao je Motiejunas, a prenosi grčki sportal.

Osvajanjem titule u AdmiralBet Aba ligi, košarkaši Crvene zvezde su gotovo sigurno obezbedili plasman u Evroligu, a pored Partizana specijalnu pozivnici se nadaju Alba, Virtus i Valensija, mada je trener crno*belih, Željko OBradović po okončanju fialem serije regionanog takmičenja rekao da će njegov tim naredne sezone sigurno igrati elitno takmičenje.