Evroliga

Nikola Milutinov je uzbuđen pred okršaj sa Realom: Učinićemo sve da pobedimo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.05.2024 17:00
Nekadašnji košarkaš Partizana, Nikola Milutinov Guliver
Nekadašnji košarkaš Partizana, Nikola Milutinov

Evropsko tlo trenutno kulja od uzbuđenja jer nam predstoje finalne faze najprestižnijih takmičenja Starog kontintenta u dva "omiljena" sporta. Zaredom će se nanizati finala Lige konferencije, Evrope, i kraljice Lige šampiona, a ni najmanje u senku ne pada Fajnal-for u Berlinu od 24. do 26. maja. 

Srbija će i na ovom izdanju završnog turnira Evrolige imati svoje predstavnike u vidu reprezentativaca naše zemlje, Marka Gudurića, Filipa Petruševa i Nikole Milutinova. Drugopomenuti centar će se kao član Olimpijakosa neći u polufinalnom duelu sa apsolutno favorizovanim Realom iz Madrida, što znači da će našeg centra i ostale igrače pod trenerom Jorgosa Barcokasa očekivati papreno težak posao kako bi došli do prilike da stupe u direktan okršaj za najprestižnije klupsko znamenje u Evropi. 

Pred ovaj duel, Milutinov je za portal "Eurohoops" podelio svoja očekivanja i osećanja pred veliki duel. 

"Osećam se odlično. Uzbuđen sam i radujem se tome", istakao je Milutinov i nastavio u dahu: 

"Jedva čekam da počnemo da igramo jer mislim da je to najveći košarkaški događaj u Evropi. Svi žive za ove utakmice. Uzbuđen sam i nadam se da ću imati drugačije iskustvo od onog koji sam imao sa Olimpijakosom prošli put."

MN Press

Nikola Milutinov na ovosezonskom okršaju sa Partizanom

Nikola je prošao veliki put ove sezone kako bi se našao tu gde jeste. Posle odličnog starta sezone, imao je tešku povredu, koja ga je odvojila od terena skoro tri meseca, ali deluje da se naš gorostas vratio u formu, te da je "nabrijan" za napad na kraljevsku krunu. 

"Bila su to tri zaista teška meseca za mene. Bilo je mnogo stvari kroz koje sam prolazio. Ali srećom, imao sam ljude oko sebe da me podrže i daju snagu. Zato što sam imao mnogo uspona i padova. Normalno je kada prođete kroz takvu fazu. Mislim da sam trenutno jači nego što sam bio ranije. Jer, kao što sam mnogo puta rekao, teška vremena te čine jačim i boljim", rekao je Milutinov. 

Olimpijakos je poznat kao tim "tornjeva". U svom reketu, pored srpskog reprezentativca, ima 218 centimetara visokog Mustafu Fola, te naknadno dovedenog Mozesa Rajta, koji se takođe pokazao izvanredno u debitantskoj sezoni u Evroligi. Takođe, ne treba zaboraviti i Filipa Petruševa, koji možda nije klasična petica (bolje mu leži krilo), ali i te kako dobro igra u reketu i doprinosi svojim širenjem protivničke odbrane. 

MN Press

Mustafa Fal, košarkaš Olimpijakosa

"Ovde je zdrava konkurencija. To je snaga Olimpijakosa. Imamo toliko različitih opcija. Trener ima sreću da to ima, ali je on bio taj koji je odlučio. Znao je šta radi. Volim da ih imam u blizini. Želim da odam veliko priznanje Rajtu. Nije lako doći u Evroligu i igrati onako kako je on odmah zaigrao. Zaista je pokazao kakav je kvalitet i koliko je dobar igrač. Doći u sredini sezone, pridružiti se timu i pružiti takve partije je izvanredno i teško. Posebno na ovom nivou. Pokazao je koliko je kvalitetan igrač", istakao je nekadašnji igrač Partizana, i dodao o Volteru Tavaresu, centru Reala, sa kojim će Pirejci verovatno imati najveće muke: 

"Morate mu odati priznanje; već dugi niz godina deluje neverovatno. Imaju i druge velike igrače koje ne možete zaboraviti. Poseduju punu listu, zaista kvalitetne i dobre igrače na svakoj poziciji."

MN Press

Valter Tavares, centar Reala

Podsetio se Nikola i prošlogodišnjeg tragičnog poraza u finalu Evrolige upravo od Reala (tada je on još bio igrač CSKA). Naime, tada su strane bila zamenjene: Olimpijakos je bio favorit predvođen MVP igračem, Aleksandrom Vezenkovim, dok je je kralj posrtao u više navrata, i praktično se talično našao na završnom turniru, posle ozloglašene serije sa Partizanom u plej-ofu. 

U finalu se meč lomio do samog kraja, Oli je imao poen prednosti, a Real poslednji napad. Serhio Ljulj je uzeo loptu u svoje ruke, trošio napad, i onda u poslednjoj sekundi pogodio sa poludistance preko Mustafe Fola, čime je poslao Grke praznoruke nazad u Pirej. 

"Igrači koji su iskusili taj udarac verovatno žele trofej više od svih nas. Sećam se da je to bio težak trenutak; Navijao sam za Olimpijakos. Ali to je prošlost. Znamo da moramo da razmišljamo o budućnosti i da imamo spremne misli za sledeći meč."

Za kraj, Milutinov je izneo najveće prednosti svog tima, ali i to da ima velika očekivanja od predstojećeg okršaja. 

"Mislim da je naša odbrana zaista na drugom nivou. Kakvu košarku možemo da igramo pokazali smo u petoj utakmici plej-of serije sa Barselonom. Učinićemo sve da pobedimo. Nije neophodno da igramo lepu košarku ili nešto slično. Radi se samo o tome da uradimo sve što je potrebno kako bi posao završili uspešno“, zaključio je Milutinov.