Evroliga

Ipak ostaje: Saša Obradović će i sledeće sezone trenirati Monako

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.05.2024 19:49
Stručnjak Monaka, Saša Obradović, vodeći svoj tim u Beogradu protiv Partizana MN Press
Stručnjak Monaka, Saša Obradović, vodeći svoj tim u Beogradu protiv Partizana

Postojale su spekulacije da bi Saša Obradović, posle kraha Monaka u četvrtfinalu Evrolige, mogao da napusti kneževinu. Podsećamo, francuska ekipa je ove sezone imala velike aspiracije u najelitnijem košarkaškom takmičenju Starog kontinenta, ali sve to je palo u vodu pomalo neočekivanim porazom od Fenerbahčea rezultatom 3:2 u seriji. 

Vrlo brzo, počele su rasprave o budućnosti ekipe koja je nekada bila osvajač Evrokupa, a kao glavna promena, očekivala se rotacija na klupi. Prema izvorima "Basketinside360", Ćavi Paskval je bio viđena zamena, ali deluje da neće biti ništa od toga, jer će Saša Obradović navodno ostati na klupi Monaka minimum do kraja svog ugovora. 

MN Press

Saša Obradoivć sa košarkašima Monaka, na meču sa Partizanom u Evroligi

Prema informacijama čuvenog portala "Basketnews", sudbina bivšeg trenera Crvene zvezde odlučena je još pre početka serije sa turskom ekipom, a s obzirom da Obradoviću ugovor traje do kraja sezone 2024/25, skoro je sigurno da će prekaljeni strateg ostati na klupi do tad. 

Podsećamo, Monako je postao prva domaća ekipa koja je izgubila takozvanu majstoricu u istoriji Evrolige, porazom, od Fenera. Ipak, to ne menja činjenicu da je Saša Obradović prošle sezone odveo "kneževe" na Fajnal-for, te da je klubu doneo najuspešniji period u istoriji. 

Za sada, još uvek nije poznata sudbina udarne igle nekadašnjeg stručnjaka Albe, Majka Džejmsa. Aktuelni MVP najvećeg takmičenja Starog kontinenta se nije izjasnio o svojoj budućnosti, a od njegove odluke će u mnogome zavisti krojenje tima na leto.